• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

29.07.2024

08:41

Novak je svetac koji hoda zemljom! Tata devojčice kojoj je Đoković pomogao upoznao Noleta posle 4 godine

Instagram

Olimpijske igre

Novak je svetac koji hoda zemljom! Tata devojčice kojoj je Đoković pomogao upoznao Noleta posle 4 godine

Podeli vest

Stefan Markuljević, otac male Sofije Markuljević, kojoj je Novak Đoković pre nekoliko godina pomogao, upoznao je najboljeg tenisera sveta.

Sofija je morala da ode u Sjedinjene Američke Države po najskuplji lek na svetu, prikupljen je novac, 2,1 milion dolara, a naš teniser je 2020. godine obezbedio privatan avion. 

Devojčica je primila terapiju najskupljim lekom na svetu - Zolgensmom. Njoj je ranije dijagnostikovana retka i teška bolest, spinalna mišićna atrofija tip 1, a Nole je pokazao ko zna koji put da ima veliko srce. Posle četiri godine Sofiji otac Stefan upoznao je najbljeg tenisera ikada koji je uza njega, kako kaže, svetac.

"Neverovatno, 28. jula 2020. godine, preko zajedničkog prijatelja, javio nam se naš veliki Novak Đoković kako bi pomogao da Sofija što pre ode po lek. Zahvalili smo se, naravno, ali do ličnog kontakta nije došlo. Često sam razmišljao o tome, kako će izgledati naš susret jednog dana, jer za mene lično, pored sportskih uspeha, on je svetac koji hoda zemljom", napisao je Stefan na Instagramu.

Još jednom se zahvalio Novaku na svemu što je uradio za njegovu Sofiju.

"Četiri godine kasnije,  28. jula 2024. godine, imao sam priliku lično da ga zagrlim i da mu se zahvalim. Ne postoje reči koje mogu da opišu zahvalnost i poštovanje koje imam. Hvala za sve što si uradio za Sofiju i moju porodicu. Slava Bogu", poručio je Stefan.

Mala Sofija danas ume da priča, "svira" instrumente, pliva, sama sedi i sama drži glavicu.

 

 

 

 

Naš teniser verovatno od 13.30 časova igra meč drugog kola Olimpijskih igara protiv Rafaela Nadala, njegovog najvećeg rivala sa kojim je već odigrao 59 mečeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Migranti u Austriji drogiraju se na stanicama, a država im poklanja novac! Besplatan stan, struja, voda i džeparac, a rezultat su narkomani i dileri!
Podkast

Migranti u Austriji drogiraju se na stanicama, a država im poklanja novac! Besplatan stan, struja, voda i džeparac, a rezultat su narkomani i dileri!

Današnji dan je dan ruske mornarice koji je svečano obeležen u Moskvi. Mnogi kažu da je ova svečanost izgledala lepše nego otvaranje Olimpijskih igara. Na sve važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik i novinar Nebojša Malić. Uživo u program iz Malija javio se novinar i ratni reporter Igor Damjanović koji je govorio o Vagner grupi. Predsednik OLIP organizacije Danijel Panović javio se uživo iz Austrije gde je govorio o tome kako se ova država suočava sa migrantskom krizom. Pred kraj emisije putem vajber uključenja javio se i Mladen Duvnjak, ispred organizacije "Srbi za Trampa" koji je govorio o istorijski dobrim odnosima Srbije i Amerike.

28.07.2024

22:04

Hronika

Užas kod Šapca! Mladić pao sa motora, poginuo na mestu
Saobraćajna nezgoda

Užas kod Šapca! Mladić pao sa motora, poginuo na mestu

U više saobraćajnih nezgoda na putevima u šabačkom kraju proteklog vikenda teže i lakše je povređeno čak 13 osoba, od kojih je jedna podlegla povredama, troje je hospitalizovano u intenzivnoj nezi i na ortopedije Opšte bolnice "Dr Laza K. Lazarević", a jedan povređeni je transportovan u Urgentni centar u Beogradu..

29.07.2024

10:54

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija