• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.06.2022

13:59

SUŠTINA GRADSKE UPRAVE JE DA BUDE BLISKA GRAĐANIMA! Vesić: Otvorena nova poslovnica „Parking servisa” na Novom Beogradu

Informer

Beograd

SUŠTINA GRADSKE UPRAVE JE DA BUDE BLISKA GRAĐANIMA! Vesić: Otvorena nova poslovnica „Parking servisa” na Novom Beogradu

Podeli vest

Javno komunalno preduzeće „Parking servis” otvorilo je danas novu poslovnicu Korisničkog servisa na Novom Beogradu. Otvaranju su prisustvovali zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor ovog preduzeća Andrija Čupković

U ovom savremeno opremljenom prostoru od 100 kvadratnih metara korisnici će moći da regulišu sve usluge i obaveze koje imaju prema ovom preduzeću i da dobiju informacije o uslugama koje pruža „Parking servis”.

Foto: Informer

Vesić je tom prilikom istakao da je razlog što je ova poslovnica otvorena to što na Novom Beogradu ima 8.000 zoniranih parking mesta.

U novembru je bilo oko 5.000 parking mesta i do sada smo zonirali novih tri hiljade parking mesta uglavnom na zahtev građana u blokovima 19A, 21, 22 i 23, nastavlja se zoniranje na Novom Beogradu i imaćemo zoniranih oko 13.000 parking mesta.  S obzirom da veliki broj građana Novog Beograda sada ostvaruje svoja prava na korišćenje usluga „Parking servisa” bilo je veoma važno da se otvori ova poslovnica – rekao je Vesić.

Foto: Informer

On je naglasio da je suština Gradske uprave da bude bliska građanima i da mogu na lak i brz način da završe svoje poslove  tamo gde žive i da ne gube mnogo vremena.

Parking servis je moderna kompanija i oni idu u susret sa vremenom, jer sada postoji i elektronska kartica zahvaljujući kojoj građani ne moraju više da idu u poslovnice već sve može da se završi „jednim klikom” sa računara. Takođe postoji i aplikacija koja vodi do prvog slobodnog parking mesta i koja omogućava da se plati parkiranje karticom bez depozita što je još jedan način da građani ostvaruju svoja prava – precizirao je zamenik gradonačelnika.

Foto: Informer

Prema njegovim rečima ova poslovnica biće prilagođena osobama sa invaliuditetom.

Posebno sam ponosan što je ova kompanija inovativna i uvodi nove trendove u svoje poslovanje poput projekta „Oko sokolovo”. To je sistem koji će polako preuzimati većina gradova u Srbiji, svakako ćemo nastojati da unapredimo. Od danas će ovaj sistem raditi u opštini Čajetina koja je preuzela ovaj sistem, a od prvog jula „Oko sokolovo” će raditi i u Nišu. Tako će ovaj sistem ulaziti polako i u druge gradove i siguran sam da će pomoći uspostavljanju komunalnog reda. Ono što je za nas važno je da je „Oko sokolovo” domaći sistem i softer koji prodaje naš grad i za koji su zainteresovani i drugi gradovi ne samo u Srbiji što pokazuje da možemo da budemo bolji i inovativniji od drugih – zaključio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set