• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.12.2022

08:25

RADNO VREME ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE! Evo kako će raditi prodavnice, pošte, apoteke...

Informer/Zaštitnik potrošača

Beograd

RADNO VREME ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE! Evo kako će raditi prodavnice, pošte, apoteke...

Podeli vest

Zbog novogodišnjih praznika promenjeno je radno vreme trgovinskih objekata, pijaca i pošta. Tokom prva tri dana nove godine parking u prestonici biće besplatan, a javni prevoz saobraćaće po nedeljnom redu vožnje

Prvi januar 2023. godine neradan je za skoro sve uslužne i trgovinske objekte širom prestonice. Većina gradskih pijaca u nedelju će biti zatvorena, ali će se njihove kapije otvoriti narednog dana. Pošta u Takovskoj dežuraće 1. januara. 

Prodavnice

Trgovinski objekti 1. januara neće raditi. Tokom 2. i 3. januara prodavnice će biti uglavnom otvorene. Prvi dan nove godine, kao i uvek, neradan je za sve tržne centre. Međutim, vrata bioskopa, koji se nalaze u sklopu ovih centara, biće otvorena.

Foto: Gradske pijace

Pijaca

Pijace

Zelene pijace će 1. januara biti zatvorene. Planirano je da pijace "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac" 1. januara rade skraćeno do 14 časova. Već 2. januara beogradske zelene pijace biće otvorene od 6 do 14 sati.

Apoteke

Ukupno pet apoteka "Beograd" će, kao i ranijih godina, 1. i 2. januara primati kupce 24 časa: u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i u Lazarevcu u Ulici dr Đorđa Kovačevića 27. Većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu tokom praznika.

Pošta

Glavna pošta u Takovskoj ulici ovih dana biće otvorena non-stop. Prvog dana nove godine dežuraće pošta u Takovskoj i na Aerodromu "Nikola Tesla". U ponedeljak, 2. januara, osim Glavne dežuraće i šalteri ekspozitura u tržnim centrima u Beogradu. Trećeg dana nove godine biće otvorene sve pošte u prestonici.

Foto: printscreen youtube

Prevoz i parking

Tokom 1, 2. i 3. januara javni gradski prevoz će funkcionisati po nedeljnom redu vožnje. JKP "Parking servis" neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada od 1. do 3. januara. U ovom periodu biće zatvoreni i šalteri za rad sa strankama.

Garaža na pijaci "Palilula" neće raditi prvog dana nove godine, dok će u ponedeljak, 1. januara, biti otvorena do 15 časava. Parkiralište na pijaci "Zemun" radiće tokom praznika 24 časa, a garaža na pijaci "Zeleni venac" neće raditi 1. januara, dok će 2. januara raditi do 15 časova

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set