• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.04.2020

20:37

MISLILI SMO DA JE U OVOM GRADU KATASTROFA SA KORONOM, A ZA DVA, TRI DANA TAMO SE ZATVARA JEDNA KOVID BOLNICA! Ministar Nedimović objavio lepu vest!

Vesti

MISLILI SMO DA JE U OVOM GRADU KATASTROFA SA KORONOM, A ZA DVA, TRI DANA TAMO SE ZATVARA JEDNA KOVID BOLNICA! Ministar Nedimović objavio lepu vest!

Podeli vest

Ukoliko budemo dobre sreće, očekujem da ćemo za dva, tri dana zatvoriti jednu privremenu bolnicu, izjavio je ministar Branislav Nedimović komentarišući epidemiološku situaciju na jugu i jugoistoku Srbije, ističući da će dati sve od sebe da se prvo zatvori "Čair" u Nišu

Nedimović, koji je šef Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug, kazao je da u odnosu na pre sedam, osam dana, kada su svi mislili da će situacija biti katastrofalna u Nišu, u roku od nekoliko dana stvar je u potpunosti "umirena".

Kako kaže, katastrofa se posebno očekivala i zbog situacije u Gerontološkom centru u Nišu, gde je do eskalacije došlo kada je oko 200 korisnika centra završilo u Kliničkom centru.

- Nažalost, to je sve ubrzalo čitavu priču i dovelo do udarca na zdravstveni sistem grada Niša, ali posle 48 sati uspeli smo da stvari dovedemo koliko-toliko pod kontrolu i da danas imamo drugu stvar - maksimalna otpuštanja pacijenata na osnovu toga što su izlečeni i iz KC Niš i nekoliko privremenih bolnica i ja očekujem, ako budemo dobre sreće, da za dva tri dana zatvorimo jednu privremenu bolnicu - kazao je Nedimović za TV Pink.

ŠOK PRIZOR! Mladen Mijatović uključio se u program uživo i pokazao tužnu scenu: NADAM SE DA JE OVO POSLEDNJI PUT DA SE OVAKO NEŠTO DEŠAVA! (FOTO)

 



Prema njegovim rečima, i u ustanovi socijalne zaštite u Blacu, odnosno Trbunju, stvari su stavljene potpuno pod kontrolu, a tamo je uspostavljen karantin u karantinu.

Nedimović kaže da je u vezi te ustanove bila masa dezinformacija, kao što je ta da su svi i korisnici i zaposelni inficirani koronom, a realnost je da je 20 zaposlenih bilo inficirano.

U ustanovi za lica sa posebnim potrebama u Kulini, Nedimović ističe da je stvar maksimalno pod kontrolom.

- Tamo smo isto napravili karantin u karantinu, što konkretno znači da ona lica koja su potencijalno inficirana nalaze se u posebnim delovima, a svi ostali se nalaze u drugim objektima, prati se epidemiološka situacija, stvar je potpuno umirena. Ne očekujem u ta dva mesta nikakvu eskalaciju - kaže ministar.



Dodaje da je eventualno do problema moglo doći u Domu za stare u Aleksincu i ističe da je tamo urađeno masovno testiranje i da od 190 testova nijedan nije bio pozitivan.

Kada je reč o Toponici, gde se govorilo da u Specijalno-psihijatrijskoj bolnici, koja ima 700 pacijenata, ima oko 70, 80 teško inficiranih.

- Tamo je apsolutno stvar pod kontrolom. Jeste bilo sedam inficiranih - dva pacijenta i pet zaposlenih, ali Gornja Toponica je primer kako epidemiološki treba da postupa svaka zdravsvena institucija koja ima udar i ne može u prvom momentu da računa na podršku - kazao je Nedimović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set