• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

01.09.2021

10:30

Lik pevačice koja zastupa stavove "Velike Albanije" se na kratko pojavio u izlozima niških prodavnica! GRAĐANI REAGOVALI U REKORDNOM ROKU I SKINULI LIPU SA IZLOGA!

Vesti

Lik pevačice koja zastupa stavove "Velike Albanije" se na kratko pojavio u izlozima niških prodavnica! GRAĐANI REAGOVALI U REKORDNOM ROKU I SKINULI LIPU SA IZLOGA!

Podeli vest

Teško da će napućene usne Dua Lipe namamiti Nišlije u "Pumine" butike. Čak i onim najmanje upućenim potrošaćima verovatno nisu promakli stavovi i propaganda ove britanske pevačice iz Prištine koja godinama unazad zastupa ideje o "Velikoj Albaniji" i otcepljenju samoprozvane države Kosova

Ova svetska zvezda ne krije svoje velikoalbanske nacionalističke ideje, a kako se njen lik našao na reklamnom panou sprtske radnje u Nišu, žiteljeljima tog grada se nameće jedno pitanje, od kada su izlog prodavnice sportskog brenda "Puma" u niškom TC "Delta planet", kao i reklamne panoe u trgovini prekrile slike ove pevačice koja se proslavila u Velikoj Britaniji. 

- Verujem da "Puma" tu reklamu postavlja svuda po našoj zemlji, ali čudi da ne znaju njen stav prema Srbiji - rekao je čitalac "Novosti" u pismu redakciji. - Kako da neko ko aktivno i angažovano širi laži o našoj i albanskoj istoriji može da se pojavi na bilbordima koji krase domaće tržne centre? Na ovaj način ismeva se i omalovažava srpski narod i gura prst u oko, u vreme kada je status južne srpske pokrajine osetljiv. Ako ne poštujemo sebe, zašto bi nas drugi poštovali!

Prodavačice iz pomenutog lokala u Nišu kažu da su imali samo jedan slučaj da se mušterija požalila što baš Dua Lipa promoviše brend u Srbiji.

Međutim, kada su sugestije čitalaca "Novosti" i "Puminih" kupaca poslate na mejl Kompaniji "N - sport" koja je distributer ovog brenda za našu zemlju, odreagovali su munjevito. Već od utorka ujutro "Puminu" prodavnicu i hol Tržnog centra krasi drugi lik.

- Najljubaznije vam zahvaljujemo na sugestiji i dobronamernoj kritici - rečeno nam je u "N-Sportu d.o.o".

- Marketinški vizual je deo globalne kampanje brenda "Puma", namenjen samo "Puma" prodavnicama, kao što je prodavnica u Nišu. Vizual će biti promenjen.

Podsećanja radi, Dua Lipa je pre oko godinu i po tražila od kompanije "Epl" da se na mapama njihovih uređaja jasno vide granice samoproglašene države Kosova i Palestine, okačila je fotografiju zastave "velike Albanije" na kojoj su granicama Albanije pridodati delovi Srbije, Crne Gore, Makedonije i Grčke. Nakon toga je na društvenim mrežama pokrenuta žustra rasprava, reakcije mnogih javnih ličnosti, peticije pa i pozivi da se bojkotuje Lipina muzika.

Poreklo sa Kosova

Pevačica Dua Lipa već godinama na društvenim mrežama redovno objavljuje postove podrške nezavisnosti samoprozvane države Kosovo, gde je i živela neko vreme kao tinejdžerka.

Rođena je 1995. godine u Londonu.

Roditelji su joj se 1992. godine tamo preselili, bežeći od rata na prostoru bivše Jugoslavije. Otac Dukađin Lipa bavi se marketingom, a član je i takozvanog kosovskog benda "Oda", a majka Anesa radi u turizmu.

Dobitnica je značajnih nagrada u industriji zabave.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sns

pre 2 godine

Sigurno se potresla i neće moći zaspati!!! E, Srbi, nesposobni narode, kakve vas brige muče!!!

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set