• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

30.11.2021

14:48

GRAČANICA DOBILA GRADONAČELNICU! LJILJANA ŠUBARIĆ: Biću predstavnik svih građana, očekuje nas mnogo posla/FOTO/

nasagracanica.com

Vesti

GRAČANICA DOBILA GRADONAČELNICU! LJILJANA ŠUBARIĆ: Biću predstavnik svih građana, očekuje nas mnogo posla/FOTO/

Podeli vest

Novoizabrana gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić kazala je danas da će dati sve od sebe da opravda poverenje građana koje je dobila na poslednjim lokalnim izborima.

Ona je, nakon polaganja zakletve pred opštinskim odbornicima, rekla da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost i dodala da će voditi politiku Srpske liste čiji je bila kandidat na izborima.

- Osećam i strah i nadu jer preuzimam ovu svetu dužnost i obavezu. Poverene dužnosti obavljaću časno i pošteno i trudiću se da opravdam poverenje koje mi je ukazano. Od svih nas, odbornika i drugih koji su dobili nova zaduženja, očekujem da ćemo zajedničkim radom našu Gračanicu učiniti boljim mestom za život, rekla je ona i dodala da su građani nju i odbornike "birali imenom i prezimenom i da im to daje ogroman legitimitet."

Foto: nasagracanica.com

 

- Rukovodeći se odgovornošću, političkom i moralnom, jasno i odmah hoću da stavim do znanja da ću biti predstavnik svih građana, da ću službu narodu kao predsednica opštine Gračanica vršti pravedno i jednako prema svima, bez obzira na političku, nacionalnu i bilo koju drugu pripadnost, kazala je ona.

Govoreći o izazovima sa kojima se ova srpska opština suočava, Šubarićeva je rekla da su "oni naša obaveza i naš posao."

- Politika u opštini Gračanica za vreme mog mandata biće politika kontinuiteta političke borbe Srpske liste i to ne smemo nikako zaboraviti. Prioritet će biti socijalna karta, završićemo sve započete infrastrukturne projekte, a predstoje nam i novi od istorijskog značaja.

Moramo biti kadri da ih sprovedemo uspešno i do kraja, jer to će biti test naše političke borbe, a to ćemo uspeti samo ukoliko se budemo pridržavali osnovnih političkih i moralnih principa, ako se budemo državli pravde, rekla je Šubarićeva.

Foto: nasagracanica.com

 

Nakon toga, u zgradi lokalne samouprave obavljena je primopredaja dužnosti između Ljiljane Šubarić i Srđana Popovića koji je u prethodnom mandatu veoma uspešno rukovodio ovom srpskom opštinom. 

- Gračanica je jedna od uspešnijih opština. Novoj predsednici želim dobro zdravlje, puno uspeha i da Gračanica iz godine u godinu bude još uspešnija, rekao je Srđan Popović kojeg je Vlada Srbije imenovala za načelnika Kosovskog okruga. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set