• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.05.2022

13:56

ZEMLJOTRES POGODIO ČAČAK, DA LI NAM SADA PRETE RAZORNI POTRESI? Ristić otkrio šta nas čeka, naredni dani su bitni

printscreen

Vesti

ZEMLJOTRES POGODIO ČAČAK, DA LI NAM SADA PRETE RAZORNI POTRESI? Ristić otkrio šta nas čeka, naredni dani su bitni

Podeli vest

Jutros je registrovan zemljotres magnitude 2.6 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Čačak, a prema rečima meteorologa Ivana Ristić koji se bavi istraživanjem pomeranja tla još je rano utvrditi da li će Srbiju pogoditi jači zemljotres

Zemljotres koji je jutros u 9:20 časova registrovan u Čačku bio je slabog inteziteta, a teorijski intenzitet u epicentru procenjen je na III-IV stepena Merkalijeve skale.

Ovakvi zemljotresi ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti. 

Foto: printskrin

Zemljotres kod Čačka

Meteorolog Ivan Ristić koji već dve godine istražuje problem pomeranja tla za Informer.rs ističe da za sada nema pokazatelja da bi Srbiju mogao zadesiti veći zemljotres.

- Nema naknadnih malih udara za sada, to je dobro - kazao je Ristić i dodao:

- Ipak, mora malo da se sačeka. Naredna dva - tri dana su bitna - kaže on.

Podsetimo, snažan potres pogodio je područje Hercegovine 22. aprila jačine 6,1 stepen po Rihteru u kom je poginula devojka Elmira Sefo. Nakon njega, na području Hercegovine zabeleženo je nekoliko zemljotresa, a oštećeno je oko 800 objekata čija je šteta višemilionska.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Vesti

"Bol je bio sve jači, kao da mi neko lomi prste": Srpkinja  nagazila opasnu ribu na plažu u Grčkoj
Društvo

"Bol je bio sve jači, kao da mi neko lomi prste": Srpkinja nagazila opasnu ribu na plažu u Grčkoj

Osim meduza i vlasulja, turisti u Grčkoj se ponekad susreću i sa ježevima i ribom zvanom Dragon fish koja se drugačije zove i morski pauk, riba Dragana, Drakena. Karakterišu je šare na leđima, sa donje strane ima bodlju okrenutu unazad, a sličnu bodlju ima i na prvom leđnom peraju. Dugačka je do deset centimetara, sakrivena je u pesku pa je nije lako primetiti.

01.07.2024

13:07

Ben Bentil se vratio u Evropu!
Politika

Ben Bentil se vratio u Evropu!

Bivši košarkaš Crvene zvezde Ben Bentil nakon godinu dana se vraća u Evropu i nastupaće za Hapoel iz Tel Aviva koji se takmiči u Evrokupu.

01.07.2024

12:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set