• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. L.

15.06.2024

08:20

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

M. L.

Vesti

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

Podeli vest

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

- Svi smo se okupili da sredimo prostor gde će se manifestacija održati. Uredili smo teren, postavili štandove gde će izlagati članice Udruženja žena svoje proizvode... Mi, meštani smo ovo pokrenuli i ponosni smo kako je to bilo prošle godine, a ove godine očekujemo oko 50 ekipa iz čitave Srbije. Najavljeno je i nekoliko ekipa iz BiH - kaže Đorđe Đorđević, jedan od organizatora Gulašijade.

Prema rečima meštana ovakva manifestacija bila je neophodna selu, i ne samo Lipovcu, već i drugim selima najviše zbog druženja.

 

 - Vredno smo radili nedeljama, sredili smo školsko igralište i prostor oko hrasta zapisa, gde se manifestacija i održava. Bukvalno celo selo se odazvalo, svako je pomogao na neki način i radio koliko je mogao. Veliku podršku smo dobili i od lokalne samouprave i nadamo se da će u nedelju sve dobro proći i da će gosti i učesnici biti zadovoljni - kažu.


Zvaničan početak manifestacije zakazan je za 10 sati, kada će sve prisutne pozdraviti Kulturno umetničko društvo "Oplenac" spletom igra, a onda će prvi čovek opštine zvanično i otvoriti drugu Lipovačku gulašijadu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!
na ivici

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!

Liban bi mogao da propadne i sklizne u građanski rat, izjavio je u ponedeljak francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu. Ova bliskoistočna zemlja, kojom je Francuska upravljala tokom nekog od 20. veka, poslednjih nedelja je postala bojno polje između Izraela i naoružane grupe Hezbolah.

22.10.2024

20:40

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set