• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. K.

18.06.2024

18:20

Redovna odbrana od poplava od Bogojeva do Begeča

S. K.

Vesti

Redovna odbrana od poplava od Bogojeva do Begeča

Podeli vest

Na osnovu izmerenih vodostaja, JVP @Vode Vojvodine“ proglasilo je redovnu odbranu od poplava na dodatnih 98,2 km leve obale Dunava na deonici od Bogojeva do Begeča.

- Trenutno su na snazi mere redovne odbrane od poplava na Dunavu, na levoj obali od državne granice sa Mađarskom do Begeča u dužini od 160,12 km i na desnoj obali Dunava kod Novog Sada, u zoni Sremske Kamenice, Petrovaradina i Sremskih Karlovaca u dužini od 11,44 km – navode u tom
preduzeću.

Dunav je, u svom gornjem toku, u opadanju, a prema prognozama, vodostaj će i kod Bezdana početi da opada, a potom i u delovima toka koji su nizvodno.


- Prognozirani vrh talasa u zoni Novog Sada je oko 565 cm, što neće ugroziti nasipe i branjena područja. Porast vodostaja prouzrokovale su obilne padavine u slivu Dunava koje su tipične za ovo doba godine – navode u JVP "Vode Vojvodine".


Viši vodostaj je na području Novog Sada uglavnom izazvao da Gradska plaža Štrand, plaža Oficirac i drugi delovi obale budu pod vodom, a voda je stigla i do ponekih vikendica na ovim mestima.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!
na ivici

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!

Liban bi mogao da propadne i sklizne u građanski rat, izjavio je u ponedeljak francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu. Ova bliskoistočna zemlja, kojom je Francuska upravljala tokom nekog od 20. veka, poslednjih nedelja je postala bojno polje između Izraela i naoružane grupe Hezbolah.

22.10.2024

20:40

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set