• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.04.2020

12:41

INFORMER.RS SAZNAJE! KRIZNI ŠTAB SE SELI IZ PALATE SRBIJA - LEKARI ĆE SE DANAS U 15 SATI OBRATITI JAVNOSTI IZ OVOG GRADA!

Društvo

INFORMER.RS SAZNAJE! KRIZNI ŠTAB SE SELI IZ PALATE SRBIJA - LEKARI ĆE SE DANAS U 15 SATI OBRATITI JAVNOSTI IZ OVOG GRADA!

Podeli vest

Konferencija za medije Kriznog štaba u 15 sati na kojoj će biti saopšteni najnoviji podaci o broju zaraženih i preminulih od koronavirusa danas neće biti održana u Palati Srbija u Beogradu, već će se lekari obratiti javnosti iz Niša, trenutno najugroženijeg grada u Srbiji, saznaje Informer.rs!


Kako saznajemo, o najnovijim podacima u vezi sa koronavirusom u Nišu će govoriti članovi Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević i Branislav Tiodorović.

Podsetimo, u Nišu je oformljen novi krizni štab kako bi se suzbile posledice epidemije koronavirusa. Čak 4.873 osobe u Srbiji su zaražene koronavirusom, a 20 odsto od tog broja je u Nišu.

Foto: printscreen TV Prva

Novi krizni štab je jutros imao sastanak kako bi analizirao situaciju u ovom gradu.

- Analiza je i prethodnih dana pokazala da je ovo region zemlje gde imamo najveće stope učestalosti, a u ostalim je stabilna situacija. Zato smo oformili novi štab, jutros smo se sastali i napravili analizu epidemiološke situacije. Žarišta su i u specijalnoj psihijatrijskoj bolnici i u gerijatrijskim ustanovama. Obišli smo ih, inicirali smo naredne mere, koje za cilj imaju da se epidemijsko širenje bolesti smanji - objasnila je dr Darija Kisić Tepavčević i dodala:

- Prevoz svih je već urađen, u specijalnoj psihijatrijskoj bolnici ih je sedam obolelih, u gerijatrijskim centrima je 151 zaražena osoba, sve su one juče transportovane u KC Niš. Većina imaju blage simptome bolesti, a ako dođe do komplikacija, dobiće adekvatan tretman. Sada prvo suzbijamo posledice, da prepoznamo ljude koji imaju infekciju da bi se zbrinuli. Naknadna istraživanja će pokazati o čemu se radi, ali svi faktori dolaze u obzir - od posetioca u tim zdravstvenim ustanovama. Napravićemo pojedinačna istraživanja kako je virus ušao u ove institucije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 4 godine

Ovo je već budalaština. Šta oni treba da se sele i bespotrebno odlaze u neko drugo mesto?! Kakve veze ima to, da li se oglašavaju iz Beograda ili Niša? Uostalom Beograd je glavni grad Srbije.

KAD ĆE PENZIONERI MOĆI U ŠETNJU POSLE VASKRSA? Vlada Srbije donosi odluku u 14 sati, odmah POSLE SEDNICE KRIZNOG ŠTABA!
Politika

KAD ĆE PENZIONERI MOĆI U ŠETNJU POSLE VASKRSA? Vlada Srbije donosi odluku u 14 sati, odmah POSLE SEDNICE KRIZNOG ŠTABA!

Posle vaskršnjih praznika osobe starije od 65 godina moći će triput nedeljno u šetnju! Odluku o terminima kada će naši najstariji sugrađani moći privremeno da izađu iz izolacije Vlada Srbije trebalo bi da donese na sednici u 14 sati, odmah posle sastanka Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa koja počinje u 13 sati, saznaje Informer.rs

16.04.2020

12:34

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija