• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. M.

16.07.2020

08:32

Zubari u Beogradu počeli da naplaćuju PAPRENU "KORONA TAKSU", evo koliko ćete para morati da DATE NAKON INTERVENCIJE

Društvo

Zubari u Beogradu počeli da naplaćuju PAPRENU "KORONA TAKSU", evo koliko ćete para morati da DATE NAKON INTERVENCIJE

Podeli vest

Pojedine stomatološke ordinacije u Beogradu počele su da naplaćuju takozvanu "korona taksu"!

Iako su ordinacije i pre koronavirusa morale biti čiste i sterilne, zubari su se dosetili kako da zarade dodatni novac i počeli svojim pacijentima da naplaćuju dodatnu zaštitu za vreme epidemije.


Cene "korona takse" su paprene i drastično se razlikuju od ordinacije do ordinacije. Tako, na primer, u jednoj privatnoj ordinaciji na Vračaru, među stavkama u cenovniku, stoji i informacija da će svakom pacijentu nakon posete biti naplaćena i "dodatna mikrobiološka zaštita", i to u iznosu od 1.700 dinara. Takođe, oni navode da će za preglede i kontrole gde je manje prisustvo aerosoli biti potrebno da izdvojite 1.200 dinara.


Sa druge strane, jedna druga ordinacija u centru grada, nedaleko od Terazija, tu stavku naplaćuje 1.800. Dakle, cene se razlikuju.

Foto: Pixabay

 


U Udruženju stomatologa pravdaju se da zbog koronavirusa zubari imaju veće troškove u dezinfekciji svojih ordinacija, a da zbog obaveznog luftiranja sada imaju veće pauze između prijema pacijenata.


Ipak, nisu zubari prvi koji pokušavaju da dodatne troškove koje imaju "preliju" na cenu usluga, odnosno na novčanike potrošača. Prvi su to u Srbiji uradili frizeri i kozmetičari, koji su "pojačali" cene za oko 10 odsto, ili otprilike 200 dinara po usluzi.
"Korona taksu" prvi su uveli Švajcarci, a zatim su je preuzeli mnogi privrednici širom sveta. Međutim, ova njihova odluka naišla je na oštru kritiku javnosti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZZ

pre 3 godine

znaci li to da do sada nisu primenjivali dezinfekciju opreme????????????????????

SHENLUCHENJE

pre 3 godine

OD SEPTEMBRA INFLACIJA I MNOGI OD NJIH BEZ POSLA

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija