• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

08.12.2020

08:00

BRZO ZDRAVSTVO! Tamara Didić i njen tim smislili besplatnu onlajn platformu DokTok!

Društvo

BRZO ZDRAVSTVO! Tamara Didić i njen tim smislili besplatnu onlajn platformu DokTok!

Podeli vest

DokTok je onlajn platforma koja korisnicima omogućava besplatne zdravstvene konsultacije

Nastala je za vreme vanrednog stanja, kao efikasan odgovor na realnu potrebu društva i tržišta. Zdravstveni sistem je bio preopterećen, time i usluga pacijentima manje dostupna. Tu prazninu, svojom idejom i ažurnošću, popunili su mladi ljudi na čelu sa Tamarom Didić.

- Kada smo imali prvu verziju rešenja, koje je poprimilo adekvatan oblik nakon tri nedelje rada, kontaktirali smo s velikim privatnim zdravstvenim institucijama, koje su bile rasterećenije u odnosu na državne - kaže Tamara i dodaje da su odmah naišli na podršku:

Foto: Promo

Tamara Didić
Vetar u leđa

Lekari su sami počeli da se javljaju i pridružuju se našem projektu

Tamara Didić

- Dobili smo pozitivne odgovore od mnogih doktora i to nam je bio vetar u leđa na početku projekta. Zatim su se, veoma brzo, samoinicijativno javljali i drugi lekari i pridruživali se platformi.
Ovaj koncept je besplatan i nije potrebno da se skida nikakva aplikacija. Lekari se učlanjuju na volonterskoj bazi i čitav sistem može ozbiljno da ubrza i pospeši dosadašnju praksu.

Premda je usluga koja ovim putem može da se pruži ograničena, Tamara tvrdi da postoji segment koji, kada govorimo o zdravstvu, u potpunosti može da pređe na onlajn usluge.

- U svetu se pomera granica šta je sve tu dozvoljeno i u kojim oblastima. Recimo, proces pre dolaska kod specijaliste moguće je gotovo u potpunosti prebaciti na ovaj vid usluge. Takođe, oblast dermatologije je u velikoj meri prebačena na onlajn platforme - objašnjava Tamara.

Kampanja "Žene, ne gubite vreme" sprovodi se u okviru Programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva, pokrenutog od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj. Glavni cilj kampanje je promocija preduzetničkih ideja srpskih preduzetnica, ali i ohrabrivanje i podrška ženama u realizaciji njihovih inovativnih poslovnih planova.


TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija