• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Blic

04.11.2021

17:47

/VIDEO/KOVID PROPUSNICE OD 20 ČASOVA, ŠKOLSKI RASPUST SE PRODUŽAVA! Ovo su najnovije mere Kriznog štaba!

printscreen

Društvo

/VIDEO/KOVID PROPUSNICE OD 20 ČASOVA, ŠKOLSKI RASPUST SE PRODUŽAVA! Ovo su najnovije mere Kriznog štaba!

Podeli vest

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona završena je, a članovi saopštavaju najnovije mere koje su donete na današnjoj sednici

Darija Kisić Tepavčević obraća se medijima.

- Na početku bih napomenula da je više od 3 miliona građana Srbije dobilo makar prvu dozu vakcine. Mađutim, to nije dovoljno. Šta je ada suština? Ponovo ćemo reći, vakcina, akcina i vakcina! Svako od nas trba da stvori u organizmu. Kakve smo mere doneli. Videli smo da uvođenje kovid propusnica imalo efekta. odlučili smo da proširimo ovaj vremenski period za ugostiteljske objekte i to od 20 časova. Kovid propusnice će morati da se pokazuju i u kladionicama. Školski raspust počinje u ponedeljak 8. novembra.

- Mere počinju da važe od ponedeljka 8. novembra. Svi koji ne budu poštovali mere biće kažnajvani - dodala je Darija Kisić Tepavčević.

Doktorka Darija je istakla da je gradski prevoz takođe mesto gde se prenosi virus. 

- Što se tiče gradskog prevoza, počela je inspekcija kontorle nošenja maski. Gužve su nekada veće, svesni smo toga, ali nošenje maski u takvom kratkom vremenskom periodu je nešto što ima efekta. Uvešćemmo i pojačati rigorozne kontrole po gradskim prevozima, tako da ćemo na taj način sprečiti širenje virusa u autobusima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Građanin Srbije

pre 2 godine

Stručni deo kriznog štaba, ko Boga vas molim izađite iz istog. Ne pitate se ama baš ništa. Sačuvajte malo obraz. I to mislim na lekare po profesiji, a ne lekare po profesiji političare (kao što su Lončar ili Kisić). Pa ovo je više sprdačina od odluka. Od 20h kovid propusnice. Sramota me i da komentarišem.

Zašto je važno primiti treću dozu vakcine?
Društvo

Zašto je važno primiti treću dozu vakcine?

Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marijan Ivanuša izjavio je da korona virus mutira ako se razmnožava, da se razmnožava ako se ljudi zaražavaju, a da se oni zaražavaju ako ne pridržavaju protivpandemijskih mera i ako se ne vakcinišu

03.11.2021

12:05

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija