• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

18.04.2022

21:47

PREMINUO ZORAN BULAJIĆ! Napustio nas je u 73. godini života

unsplash.com

Društvo

PREMINUO ZORAN BULAJIĆ! Napustio nas je u 73. godini života

Podeli vest

Od 2012. godine bio je dekan Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu

Preminuo je dugogodišnji profesor Fakulteta primenjenih umetnosti, arhitekta Zoran Bulajić. Bio je glavni arhitekta nastavka gradnje i uređenja enterijera Hrama Svetog Save, a zaslužan je i za enterijer kripte Hrama Svetog Save.

Zoran Bulajić je preminuo u 73. godini, a datum komemoracije biće naknadno objavljen.

Završio je Fakultet primenjenih umetnosti, odsek unutrašnja arhitektura, u Beogradu 1975. godine i diplomirao kod profesora Milana Pališaškog.

Do 1980. bavio se dizajnom nameštaja i projektovanjem enterijera, samostalno i u birou "Novog Doma". Na međunarodnim sajmovima nameštaja u Beogradu, osvojio je nekoliko nagrada za dizajn.

Od 1980. do 2000. godine je u statusu samostalnog umetnika, a od 2000. i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek unutrašnja arhitektura.

Projektovao je i realizovao više objekata različitog sadržaja - reprezentativnih i poslovnih objekata, turističko ugostiteljskih, muzeja, izložbenih postavki, trgovačkih i prodajnih prostora, u zemlji i inostranstvu i veći broj jugoslovenskih privrednih izložbi u svetu.

Foto: printscreen

Bio je član arhitektonske sekcije ULUPUDS-a od 1980. godine i predsednik Upravnog odbora ULUPUDS-a od 2000-2004. godine.

Bio je član Saveza arhitekata Srbije i Društva arhitekata Beograda.

Od 2011-2015. godine bio je glavni arhitekta nastavka gradnje i uređenja enterijera Hrama Svetog Save u Beogradu, a bio je zadužen i za enterijer kripte Hrama Svetog Save.

Od 2012. godine bio je dekan Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija