• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.03.2023

19:00

SRAMOTA, SOBA ZA IZDAVANJE 250 EVRA! To nije sve, stanodavac traži i doplatu za sasvim nerealnu stvar (FOTO)

printscreen

Društvo

SRAMOTA, SOBA ZA IZDAVANJE 250 EVRA! To nije sve, stanodavac traži i doplatu za sasvim nerealnu stvar (FOTO)

Podeli vest

Na jednom sajtu za oglašavanje našao se oglas koji, još jednom, pokazuje da cene izdavanje nekretnina mogu da "polete" u nebesa.

I pored toga što se građani bune i ne mogu da se načude bezobrazluku, cene stanova na oglasima za izdavanje iznova i iznova bude iznenađenje. Za jedan nenamešten stan od 55 kvadrata na Novom Beogradu traže 400 evra, a 250 evra više za onaj od 96 kvadrata na Petlovom brdu... Očigledno je da su stanodavci spremni da profitiraju uprkos krizi i od toga ne odustaju.

U jednom najnovijem oglasu nudi se sob na "odličnoj lokaciji blizu Ušća", za 200 evra mesečno, plus 50 evra za račune. Za istu sumu je, do nedavno, mogao da se iznajmi daleko prostraniji stan na Voždovcu.

- Izdajem komfornu sobu sa velikim krevetom u velikom stanu, namenjenu jednoj studentkinji, ili zaposlenoj, nepušaču - počeo je stanodavac i dodao u svom oglasu:

Foto: printscreen

kuhinja iz stana na oglasu

- Soba je veličine 14 kvadrata, opremljena velikim krevetom. U sobi je veliki ormar i radni sto. Internet je iz paketa. Soba je opremljena novim PVC balkon vratima. Depozit je 150 evra. Zajedničke prostorije su dva toaleta, kupatilo i čajna kuhinja - a uz sve navodi da je upotreba mašine za veš i sušenje je uključena u cenu.

A zatim sledi i drugi, malo čudan deo oglasa

- Ukoliko radite u stanu na daljinu, to se doplaćuje - a cena doplate nije navedena, pa su mnogi gledajući oglas sami procenili da cena nije mala, niti primerena, s obzirom da nije istaknuta.

Ako se soba izdaje na nekoliko dana, tada je cena još veća

- Za boravak kraci od mesec dana soba se izdaje po ceni od 20 evra po danu, uz uključene troškove režija. Za boravak od mesec do dva meseca, cena izdavanja je 12 evra po danu, uz uključene režije - naveo je stanodavac, koji je očigledno dobro izračunao svaku pojedinost i opciju.

Posle svih cena, dajemo vam uvid u sve prostorije, pogledajte slike:

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, u 2022. godini najskuplji stan prodat je za 2,47 miliona evra, a najskuplja vila - locirana na Dedinju - za čak 5,1 milion evra. Pa se postavlja pitanje, kakvi bi podaci bili za stanove koji se iznajmljuju?

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija