• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.03.2023

14:42

Svetski samit policije u Dubaiju: Srbiju predstavlja PR-DC, raspisuju konkurs za nove članove tima

Informer

Društvo

Svetski samit policije u Dubaiju: Srbiju predstavlja PR-DC, raspisuju konkurs za nove članove tima

Podeli vest

Svetski samit policije u (World Police Summit) otvoren je juče u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Svetski policijski samit će obezbediti platformu za istraživanje trenutnih izazova sa kojima se policijske snage suočavaju, uvid u najnovijia tehnološka dostignuća, strategije i inovacije u domenu sprovođenja zakona i bezbednosti. Domaćin ovog samita je policija Dubaija, a samit će se održava u Svetskom trgovinskom centru Dubaija.

Jedina kompanija iz Srbije koja izlaže na ovom sajmu je PR-DC, inovativna kompanija iz Beograda, prepoznatljiva po svojim bespilotnim letelicama. Miloš Petrašinović, glavni inženjer kompanije, kaže da je policijski samit još jedan u nizu uspeha i izazova za njih, kao i prilika za povezivanje sa drugim inženjerima i kompanijama.

- Nakon IDEX-a u Abu Dabiju, najvećeg sajma odbrambene industrije, evo nas u Dubaiju, gde prezentujemo svetu mogućnost upotrebe naših dronova i u radu policijskih snaga. Moram da priznam da je interesovanje zaista veliko, održavamo mnogo sastanaka sa zainteresovanim stranama i potenijalnim kupcima. To što smo jedina domaća kompanija na samitu za nas je sa jedne strane velika čast, ali sadruge strane i ogromna odgovornost - kaže Petrašinović.

Na Svetskom samitu policije učestvuje više od 250 izlagača, koji dolaze iz 112 zemalja sveta. U Dubaiju je prisutno više od stotinu šefova policija tokom sva tri dana sajma, a očekuje se preko 15,000 posetilaca. Juče je samit obišao i ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Bratislav Gašić, koji je obišao i štand PR-DC-ja.

- Ovde zaista sve izgleda kao da je 2050. godina. Mnogo značaja se pridaje modernim tehnlogijama, upravljanju bezbednosnim sistemima posredstvom veštačke inteligencije i primetno je udaljavanje od tradicionalnih policijskih sistema. To sve znači da je kompanijama poput naše mesto na ovom samitu i uverili smo se da imamo šta da ponudimo policijama mnogih zemalja i naše tehnologije nimalo ne zaostaju za svim ostalim - kaže Petrašinović.

Foto: Informer

Kako su uspešna izlaganja na sajmovima u proteklom periodu rezultirala mnogo većom potražnjom sa dronovima ove kompanije, Petrašinović kaže da ih po povratku u Beograd očekuje mnogo posla ali i neminovna pojačanja tima.

- Već sledeće nedelje planiramo da raspišemo konkurs za nove istraživače koji će biti članovi našeg tima i raditi na kompazitnim materijalima. To je direktna posledica povećanje tražnje za našim dronovima i moram reći da će nam biti zadovoljstvo da proširimo naš tim. Ono što takođe želim da naglasim jeste da će poziv biti raspisan u Srbiji, za naše ljude, jer verujte, tokom prethodne dve godine i naših putovanja po Evropi, Aziji i Americi, uverili smo se da on naših istraživača nema boljih. Nema nikakve potrebe da timu priključujemo ljude iz inostranstva, jer Srbija i naši tehnološki fakulteti zaista školuju neverovatan kadar, i sada kada imamo sve uslove vreme je da naši inovatori, iz naše zemlje, izvoze svoje proizvode i pamet u svet, umesto da to rade iz tuđine. Budućnost je na našim mladim naučnicima i to ćemo pokazati u godinama koje dolaze - zaključuje Petrašinović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast!
Live TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast!

SAD se sprema za obojenu revoluciju u Gruziji. Ruske snage izvele su masovne udare. Kijev napadnut dronovima u više talasa. Kada pomislimo da je došlo vreme da se smire tenzije u svetu, događaji u prethodnih četrdeset osam sati govore suprotno. Na ove i sve druge važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i general Vinko Pandurević.

26.08.2024

22:15

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)
Live TV

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)

Ponovo se oglasio Donald Tramp. Od kada se vratio na mrežu X, sve je aktivniji kako se bliži 5. novembar. On kritikuje Kamalu Haris i Džoa Bajdena i pita se ko u njihovo ime pregovara na Bliskom istoku. U poslednjih 18 godina Hezbolah i Iran imaju najžešće sukobe. Ponovo Tramp spominje i Treći svetski rat. Na ovu temu u "Info danu" govorili su politikolog Vladimir Kljajić i prof. dr Stevica Deđanski, analitičar.

26.08.2024

16:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija