• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.05.2023

10:25

"JEDAN BUBREG MU JE, NAŽALOST, MORAO BITI IZVAĐEN" Grujičić o stanju povređenih: Devojčici sa povredom glave sledi operacija, a dva druga momka...

printscreen

Društvo

"JEDAN BUBREG MU JE, NAŽALOST, MORAO BITI IZVAĐEN" Grujičić o stanju povređenih: Devojčici sa povredom glave sledi operacija, a dva druga momka...

Podeli vest

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas, govoreći o stanju povređenih u prošlonedeljnim tragedijama, da je povređeni mladić iz MIadenovca koji je bio hospitalizovan u KBC "Dr Dragiša Mišović" prebačen u Urgentni centar jer će mu možda biti neophodna dijaliza.

- Jedan bubreg mu je nažalost morao biti izvađen, a ima i znake popuštanja drugog bubrega. Druga dva momka su još u šok-sobi jer imaju drenaže u grudnoj duplji. Devojčici sa povredom glave sledi operacija levog oka i verovatno vađenje metka - rekla je Grujičić gostujući na TV Pink.

Dodala je da će se uraditi i snimak krvnih sudova da se proveri da li je, kako je rekla, došlo do komunikacije između venskog i arterijskog sistema krvi u glavi i posle toga definitivno odlučiti šta joj je potrebno.

Navela je da će pacijent sa teškom povredom grudnog koša i kičme danas biti operisan, da je juče operisana devojčica koja je imala najteže povrede trbuha i da je ona za sada stabilno. Prema njenim rečima devojčica koja je ostala bez šake je dobro i dobro se bori a mladić koji je imao povrede femoralnih arterija je preveden na vaskularnu hirurgiju.

Kada je reč o đacima iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", ministarka je rekla da su nastavnica i devojčica juče imale ortopedske operacije i da su obe u stabilnom stanju.

- Tri dečaka, dva iz Tiršove i jedan iz Urgentnog centra su otišli kući, a devojčica koja je i ranije bila u teškom stanju i sada je u teškom stanju. Učenik sa povredom vratne kičme potpuno je budan počeo je da značajno bolje pokreće levu ruku i nadamo se da će se otok kičmene moždine koja nije prekinuta, polako popraviti i da će oporaviti - rekla je ministarka.

Grujičić je navela da je na Dečju kliniku za neuropsihijatriju juče primljeno četvoro dece od kojih je dvoje imalo ideju da treba nekoga da ubiju, a dvoje da ubije sebe, ali su primetivši da sa njima nešto nije u redu došli po stručnu pomoć u ovu zdravstvenu ustanovu i zahtevali da budu hospitalizivani.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija