• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

17.07.2023

19:57

Tropski talas prekinuće pljuskovi i grmljavina! Ovi predeli Srbije biće prvi na udaru, moguć je i grad

Shutterstock

Društvo

Tropski talas prekinuće pljuskovi i grmljavina! Ovi predeli Srbije biće prvi na udaru, moguć je i grad

Podeli vest

Nastavlja se toplotni talas, a temperature su vrlo visoke. Širom Srbije one su ovog poslepodneva do 36-37°C, Beograd meri 37°C, a Ćuprija 38°C. Zlatibor i Sjenica mere 32°C, a Kopaonik 36°C.

Pred nama je i tropska topla noć, uz minimalne temperature iznad 20°C, a u Beogradu se neće spušatati ispod 25°C. Nešto ugodnija noć biće samo na jugu i jugoistoku Srbije i u kotlinama.

Nakon vrelog ponedeljka, veoma toplo biće i u utorak, ali će za koji stepen biti ugodnije. Očekuje se pretežno sunčano, a tokom dana poćeće da duva i pojačan severozapadni vetar.

Jutarnja temperatura biće od 17 do 25°C, maksimalna dnevna od 33 do 37°C, u Beogradu do 35°C.

U sredu će ponovo biti vrelo, uz južni vetar, a uz sunčano vreme maksimalna temperatura biće od 35 do 39°C, u Beogradu do 38°C.

Preko dana preko Alpa će se prema Panoskoj niziji prebaciti hladni front, koji će ka četvrtku kao oslabljen preći i preko Srbije.

Foto: Shutterstock

Prognioza za naredne dane

U sklopu ovog hladnog fronta očekuje se prebacivanje i nešto svežije vazdušne mase. Kada ona bude stigla iznad vrele podloge i atmosfere, atmosfera može veoma burno da odreaguje, pa se u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije pored lokalnih pljuskova sa grmljavinom, očekuje i opasnost od jakih grmljavinskih oluja. One bi mogle da donesu veoma obilne lokalne pljuskove na malom prostoru, grad i jake gromove.

Najveća opasnost od nepogoda očekuje se u delovima Vojvodine, severa Šumadoje, Podrinja, Mačve, u Podunavlju, Pomoravlju i na širem području Beograda.

U četvrtak će biti malo ugodnije, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i samo ponegde uz ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura biće od 30 do 36°C, u Beogradu do 31°C.

U petak sunčano i veoma toplo, u toku večeri i noći na severu sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u Vojvodini.

U subotu se na severu Srbije očekuju pljuskovi sa grmljavinom, uz svežije vreme, a u ostalim predelima suvo, na jugu i sunčano.

Maksimalna temperatura u petak i u subotu biće od 30°C na severu Vojvodine do 39°C na jugu Srbije, u Beogradu do 33°C.

U nedelju pretežno sunčano i malo svežije u svim predelima.

Početkom sledeće nedelje ponovo se očekuje vrelina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija