• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.10.2023

14:13

Vesić: Na apel građana, postavljena signalizacija da učenici u Maloj Plani kod Prokuplja budu bezbedniji

Tanjug / Nemanja Jovanović

Društvo

Vesić: Na apel građana, postavljena signalizacija da učenici u Maloj Plani kod Prokuplja budu bezbedniji

Podeli vest

Po nalogu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića počelo je postavljanje vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije na delu magistralnog puta Niš-Priština kroz jedno od najvećih prokupačkih sela Mala Plana čime će biti povećana bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno pešaka.

- Odmah pošto sam video prilog na RTS-u o problemu koji imaju učenici Osnovne škole 'Svetislav Mirković Nenad' u Maloj Plani u opštini Prokuplje dao sam nalog da se uradi projekat kojim bi problem bio rešen kako bi bila obezbeđena bezbednost učenika - rekao je Vesić.

Naveo je da je projekat 18. oktobra dobio pozitivno rešenje Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i da su "Putevi Srbije" dobili nalog da odmah krenu sa rekonstrukcijom tog dela puta.

Ministar Vesić čestitao "Er Srbiji" deseti rođendan! Želim vam da nižete poslovne uspehe u vremenu koje je pred vama

Prema rečima Nebojše Čubrila iz "Puteva Srbije", biće postavljena kompletna horizontalna i vertikalna signalizacija.  

- Postavićemo kompletnu standardnu i nestandardnu signalizaciju odnosno putokaznu signalizaciju. Takođe, imaćemo pešačke ograde, dve veštačke izbočine na kojima će biti obeleženi pešački prelazi, detektore brzine kao i treptače ispred pešačkih prelaza - naveo je Čubrilo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesić: Nastavljamo ulaganja u lokalne zajednice, jer to znači bolji životni standard za sve građane Srbije
Društvo

Vesić: Nastavljamo ulaganja u lokalne zajednice, jer to znači bolji životni standard za sve građane Srbije

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je jutros radove na rehabilitaciji lokalnog puta Vitojevci – Grabovci , na teritoriji opštine Ruma, gde je rekao da je samo ove godine ministarstvo za obnovu lokalnih puteva na ovoj opštini izdvojilo preko šest miliona eura, kao i da će ukupno ove godine na teritoriji opštine Ruma biti urađeno skoro 23 kilometra puta.

29.10.2023

10:33

sledeća vest

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija