• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.12.2023

15:45

Velika vest za Jagodinu: Položen kamen temeljac za izgradnju fabrike nemačkog giganta

Informer

Društvo

Velika vest za Jagodinu: Položen kamen temeljac za izgradnju fabrike nemačkog giganta

Podeli vest

Postavljanjem kapsule u kamen temeljac u Industrijskoj zoni u Jagodini, ministar za privredu Slobodan Cvetković, ministar za spoljnu i unutrašnju trgovinu Tomislav Momirović, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad i potpredsednik kompanije Schott Pharma Fabijan Štoker označili su početak izgradnje fabrike staklenih ampula u Jagodini.

- Ovo je veliki dan za farmaceutsku industriju u Evropi - izjavio je potpredsednik kompanije Schott Pharma Fabijan Štoker, rekavši da će u fabrici njihove kompanije u Jagodini raditi 350 radnika, a u prvoj fazi 130, te da će se u Jagodini proizvoditi staklene ampule za čuvanje lekova od antibiotika od lekova protiv bolova.

- Naša kompanija snabdeva 1800 kupaca u svetu na svim kontinentima i proizvodimo 25.000 injekcija u minuti i najveći smo dobavljač za globalnu farmaceutsku industriju.

MOMIROVIĆ: U 1.000 NEMAČKIH KOMPANIJA U SRBIJI RADI 80.000 LJUDI

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine u Vladi Srbije Tomislav Momirović, izjavio je da u Srbiji trenutno radi 1000 nemačkih kompanija koje zapošljavaju 80 000 radnika.

- Zahvaljujući uslovima koje su stvorili predsednik Republike Srbije i Vlada Srbije, Srbija ima dobre odnose sa najvećom evropskom ekonomijom - istakao je Momirović i zahvalio se Gradu Jagodini i Draganu Markoviću Palmi na logističkoj podršci.

Ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković rekao je da je Jagodina na najbolji mogući način iskoristila Koridor 10 i stvorila infrastrukturne uslove za dovođenje stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta.

Foto: Informer

 

 

PALMA: U JAGODINI PRVI KAMEN TEMELJAC POSLE IZBORA U SRBIJI, PLATE U OVOJ KOMPANIJI 1.000 EVRA

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma rekao je da je današnji događaj u Jagodini prvi kamen temeljac u Srbiji posle republičkih izbora u nedelju 17. decembra.

- Srbija je interesantna za investitore zato što je politički i ekonomski stabilna, ima sigurnost kapitala, međunarodnu popularnost - izjavio je Marković i upitao potpredsednika kompanije Schott Pharma Fabijana Štokera "za radnike je važno da će plate u fabrici Schott Pharma u Jagodini koliko sam ja čuo, biti 1000 evra", na šta je od Štokera dobio potvrdan odgovor.

- Ovo je druga nemačka kompanija u Jagodini posle Fišera. Glavna ulica u Industrijskoj zoni u Jagodini se zove Italijanska ulica zbog velikog broja italijanskih fabrika, a sada moramo da nađemo i jednu ulicu koja će se zvati Nemačka ulica - kazao je Dragan Marković Palma.

SRBIJA CENTAR NEMAČKE FARMACEUTSKE INDUSTRIJE

Ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad rekla je da ovom fabrikom u Jagodini Srbija postaje centar nemačke farmaceutske industrije u Srbiji istakaviši da je Schott Pharma, kompanija koja je počela izgradnju fabrike u Jagodini svetski lider u farmaceutskoj industriji i zahvalila se Gradu Jagodini na podršci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17