• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.01.2024

10:58

Temperatura pada za 15 stepeni! Ovo je dan kada stiže preokret, Srbija će biti pod uticajem snažnog ciklona

Informer

Društvo

Temperatura pada za 15 stepeni! Ovo je dan kada stiže preokret, Srbija će biti pod uticajem snažnog ciklona

Podeli vest

Srbiju je tokom noći zahvatilo manje zahlađenje, pa je kiša, u mnogim predelima prešla u susnežicu i sneg. Ovog jutra dolazi do razvedravanja, pa će tokom dana u Srbiji biti suvo i uglavnom sunčano. Danas će biti prohladno, maksimalna temperatura kretaće se od 0 do 4°C, u Beogradu do 3°C. Ove temperature su i prosečne temperature za ovo doba godine.

Već u sredu u Srbiji toplije. Očekuje se suvo, uz pojačanje jugoistočnog vetra. Maksimalna temperatura biće od 7 do 13°C, u Beogradu oko 10°C.

Najtopliji dan ne samo ove sedmice, već i u januaru biće četvrtak. Snažan ciklon sa severa Italije i Jadrana doneće Srbiji snažna južna strujanja, ali i vrlo toplu vazdušnu masu. Maksimalna temperatura biće od 12 do 18°C, lokalno u Podrinju i u Kolubarskom okrugu i do 20°C i to zahvaljujući fenskom efektu vetra.

Inače, u četvrtak će duvati jak južni i jugozapadni vetar, na planinama i sa olujnim udarima, dok se u košavskom području očekuje jak jugoistočni vetar, na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima.

Foto: Informer

 

Četvrtak će doneti i oblačnost sa kišom, a ponegde se očekuju i pljuskovi sa grmljavinom, koji su veoma retka pojava u zimskom delu godine, ali ne i neuobičajeni.

U petak se sa severa očekuje prodor hladnog fronta i jače zahlađenje, pa će kiša vrlo brzo na severu preći u susnežicu i sneg, a južnije će biti toplije, pa će tek prema večeri doći do zahlađenja i prelaska kiše u sneg.

Foto: Informer

 

Osim osetnijeg pada temperature, hladni front doneće Srbiji i jak severozapadni vetar.

Maksimalna temperatura biće od 2°C na severu Vojvodine do 12°C na jugu Srbije, potom i u tim predelima u padu.

Inače, u petak će jutro i pre podne u skoro svim predelima Srbije biti najtopliji deo dana, zahvaljujući prodoru hladnog fronta.

Za vikend se očekuje vreme u skladu sa kalendarom. Već u subotu ujutro na severu Srbije dolazi do razvedravanja, a sneg tokom dana će prestati i u ostalim predelima, pa će u nedelju biti suvo.

Maksimalna temperatura tokom vikenda biće od 0 do 5°C, u Beogradu do 2°C.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17