• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.05.2024

20:43

Ispovest monstruma Alije Selimagića razara svaki nerv: Bile su tri srpske devojčice, majka je gledala! (VIDEO)

printscreen Tik tok

Društvo

Ispovest monstruma Alije Selimagića razara svaki nerv: Bile su tri srpske devojčice, majka je gledala! (VIDEO)

Podeli vest

Koljač i monstrum Alija Selimagić govorio je u kameru o masakru kojeg je sa ostalim pripadnicima tzv. Armije BiH počinio u selu Kostreš u Derventi za vreme okupacije Posavine 1992. godine.

Prilikom upada u selo zaklano je 66 Srba. Ubijena su četiri člana porodice Zorić, tri člana porodice Stanić, po dva člana porodica Mitrić, Gojković, Ivić, Pavić, Mišić i Đurić, po jedan član porodice Vasić i Lazić.

Pored njih zaklano je još 20 muškaraca, 15 žena i 10 dece.

- Milanu Mitriću smo stavili ruku na usta da ne viče, a onda smo ga zaklali - rekao je Selimagić.

Na pitanje da li su ostali Srbi koji su bili na groblju gledali to, monstrum je odgovorio:

- Bilo ih je više. Bilo je žena i dece. Posmatrali su sve to.

Kako se zvao prvi Srbin koga ste na groblju zaklali?

- Milan Mitrić. Imao je tri ćerke i one su silovane. Jedna je imala 12 godina, nju je silovao Behir Hodžić. Drugu devojčicu od 13 godina je silovao Enes Havić, a treću, koja je imala 14 godina, nju sam silovao ja. Dok su bile silovane, njihova majka je bila tu i posmatrala. Celo vreme su vrištale. Zaklali smo ih nakon silovanja. Stavili smo im ruku na usta pa ih zaklali nožem. Mujčin Sead, Enes Havić, Bećir Hodžić zaklali su ostale Srbe. Bilo je negde između 60 i 70 duša, ne mogu da setim - rekao je Selimagić.

Predsednik Organizacije za traženje poginulih boraca i nestalih civila iz Broda Marko Grabovac rekao je Srni, a preneo mondo.ba, da je Tužilaštvo BiH skrajnulo predmet o zločinima nad Srbima na području Broda i Dervente, te da su u opštini Derventa za vreme okupacije hrvatsko-muslimanskih snaga postojala dva logora i nekoliko privatnih zatvora kroz koji je prošlo hiljade Srba.

- Haški tribunal je primio 2001. godine našu kompletnu dokumentaciju Broda i Dervente, a 2006. godine sam ih pitao šta je sa tim predmetom, da bi Haški tribunal 2006. godine taj predmet poslao Tužilaštvu BiH - naveo je Grabovac.

Više od tri decenije nije podignuta optužnica za masakr Srba u selu Kostreš u opštini Derventi, iako je Alija Selimagić priznao teške zločine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija