• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.05.2024

11:07

Zoran je heroj iz senke! Spasao bespomoćnu baku i njenu bolesnu ćerku iz zapaljene zgrade (FOTO)

Shutterstock, Privatna arhiva

Društvo

Zoran je heroj iz senke! Spasao bespomoćnu baku i njenu bolesnu ćerku iz zapaljene zgrade (FOTO)

Podeli vest

Zoran Kragović iz Zemuna spasao je sedamdesetjednogodišnju komšinicu i njenu bolesnu ćerku iz požara koji je zahvatio njihovu zgradu u ulici Vojvođanskih brigada 103. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca i hrabrog Zorana, svi su bezbedno evakusiani.

Zorana je rano jutros probudio čudan zvuk koji je dopirao iz zajedničkog dvorišta koji ga je naterao da brzo istrči napolje.

- U 4 i 20 me probudiolo neko pucketanje. Moj kamion je parkiran u blizini zgrade, pa sam prvo pomislio da je neki lopov. Međutim, video sam da je buknuo požar u zgradi prekoputa, koja ima četiri stana i u kojima žive starije komšije. Odmah sam pozvao 193 i odlučio da dok čekam vatrogasce uradim nešto korisno - kaže ovaj hrabri čovek.

Dodaje da su mu odmah pali na pamet stari i besmoćni ljudi koji žive u toj zgradi:

Znam da u toj zgradi živi Mileva Mićunović (71) sa svojom teško bolesnom ćerkom Mirjanom. One su spavale i nisu čule da ih dozivam, pa sam odlučio da razvalim vrata. Nisam mogao da ih razbudim pa sam jednu po jednu izveo napolje - priča Zoran koji je zadobio lakše povrede noge kada se staklo sručilo na njega.

On kaže da su uzrok požara najverovatnije strujne instalacije u hodniku stare zgrade.

- Moram da pohvalim vatrogasce, policiju i hitnu pomoć koji su se u rekordnom vremenu pojavili na mestu izbijanja požara. Požar je prouzrokovao veliku materijalnu štetu, krov je potpuno izgoreo ali jaka betonska ploča je sprečila brzo širenje požara - napominje Zoran iz Zemuna.

Zahvaljujući brzoj intervenciji nadležnih službi, niko nije povređen i svi su zbrinuti.

- Meni su samo previli nogu jer mi je staklo koje je spalo sa vrata napravilo par posekotina  ali na kraju je najbitnije da nije bilo teže povređenih - ističe Zoran.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija