• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.06.2024

10:57

Treća sezona jedine dečije lutkarske predstave o plivanju u Srbiji: „Plivajte sa NAMA“ i ovog leta sa vama kreće iz Novog Sada

Swimming dad

Društvo

Treća sezona jedine dečije lutkarske predstave o plivanju u Srbiji: „Plivajte sa NAMA“ i ovog leta sa vama kreće iz Novog Sada

Podeli vest

Premijerno za najmlađe Novosađane u predstavi će glumiti i sam autor sedam slikovnica o plivanju, trener plivanja, pedagog, edukator, osnivač koncepta o plivanju i odrastanju Swimming Dad.

Treća sezona jedine dečije lutkarske predstave o plivanju u Srbiji i šire, „Plivajte sa NAMA“ u izvođenju dečijeg pozorišta „Teatrilo“, u režiji Cvetin Aničić, a po motivima slikovnice o plivanju autora Vladimira Anušića – Swimming Dad, zakazana je za nedelju 23. jun, sa početkom u 10 časova u okviru letnje pozornice „Piknik“ na obali Dunava (Ribarac), Novi Sad. Premijerno za najmlađe Novosađane u predstavi će glumiti i sam autor sedam slikovnica o plivanju, trener plivanja, pedagog, edukator, osnivač koncepta o plivanju i odrastanju Swimming Dad. 

Ulaz besplatan! 

Za razliku od drugih dečijih predstava, ova je inspirisana realnim likovima, plivačima Jakovom i Petrom po motivima iz istoimenih slikovnica o plivanju, koje je napisao njihov tata Vladimir Anušić, poznatiji kao Swimming Dad (Tata za plivanje). Nakon predstave deca će imati priliku i da ih upoznaju.

Foto: Swimming dad

 

„Često deca nisu u mogućnosti da provedu svaki dan igrajući se u vodi, kraj bazena iz najrazličitijih razloga. To znači, da se i naš način prenošenja znanja i veština u plivanju svakodnevno mora prilagođavati deci. Zato je bitno da deca važne životne situacije u i oko vode, uče i kroz ilustracije u dečijim slikovnicama o plivanju  kao i lutkarsku predstavu“, ističe Vladimir Anušić autor sedam slikovnica o plivanju i koncepta plivanja kroz igru, Swimming Dad, dodajući da je plivanje životna veština koja deci olakšava da se sa drugarima igraju i uživaju na najvećem igralištu na svetu - vodi, ali pre svega da budu bezbedna u i oko vode.

Lutkarska dečija predstava „Plivajte sa nama” isprepletena je poučnim situacijama koje na zabavan i duhovit način deci približava lepotu plivanja od najranijeg uzrasta, ali i upoznaje sa deset osnovnih pravila ponašanja na bazenu.

Foto: Swimming dad

 

Ružica Bojović, glumica i osnivač dečijeg pozorišta i škole glume Teatrilo u Novom Sadu ponosno ističe da ova predstava već treću godinu za redom komunicira sa najmlađima, ali i sa onim malo starijima, i nudi deci i roditeljima plivačko rešenje, usvajanjem koncepta plivanja bez straha, i bez napuštanja zone sigurnosti. Kao i da je želja celog tima predstave „Plivajte sa nama“ da predstava „pliva“ i putuje i decu i njihove roditelje o plivanju dodatno edukuje!

Odgovore koje lutkarska predstava deci daje uz Jakova i Petru, brata i sestru, koji su u vodi od rođenja, zajedno sa glumcima i drugarima patkom Ratkom i ribicom Zlaticom su: Šta kada se plašiš vode, plivanja? Kako uz osmeh možeš da naučiš da plivaš? Na koji način sa lakoćom da roniš? Pre ulaska u vodu važno je da…?  Da li plivanje treba da bude obaveza ili uživanje uz igranje? Zašto je plivanje dobro za decu? Koje su prednosti plivanja za zdravlje? Šta sve možeš kada znaš da plivaš? Pravila ponašanja na bazenu su?

Lutke Jakova i Petre kreirala je za potrebe predstave Monika Jovanov iz Novog Bečeja, na osnovu likova iz slikovnica o plivanju, dok je za osmišljavanje i realizaciju njihovih drugara patke Ratke i ribice Zlatice bio zadužen Cvetin Aničić renomirani, diplomirani lutkar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17