• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Modno

22.07.2024

10:10

Na ovom mestu u Grčkoj deru: Namame turiste u kafić, a kad stigne račun, mnogi se hvataju za glavu

Shuterstock

Društvo

Na ovom mestu u Grčkoj deru: Namame turiste u kafić, a kad stigne račun, mnogi se hvataju za glavu

Podeli vest

Navalentni ugostitelji na Rodosu opsedaju turiste ispred kafića i restorana, obećavajući odličan pogled i ukusnu hranu, koja goste na kraju papreno košta.

Tako se na Hipokratovom trgu u srcu Starog grada se lako može desiti da pivo platite 25 evra, a koktel 30.

Ugostitelji mame turiste obećanjima o odličnom pogledu sa terase, ukusnoj hrani, girosu od 3,5 evra, velikim ekranima na kojima možete pratiti sportske događaje. Kada tako namamljeni uđete, upitaće vas šta biste, za početak, da popijete, izdvajajući pivo i koktele.

Kada naručite koktel i jedno veliko pivo verujući da je reč o uobičajenoj krigli od 0,5 l, stiže vam pivo u čaši u obliku čizme od 2-3 litra, i razvodnjeni koktel u činiji. Račun sitnica - 25 do 30 evra po piću.

Iskusniji će zatražiti meni, ali na njemu nema ovih pića, pa ćete uz giros od 3,5 evra naručiti pivo verujući da ne može da košta mnogo više, ali verujte može. Zbog loših kritika na internetu i mrežama, barovi neretko menjaju imena posle samo jedne sezone.

Na nepoštenu praksu upozoriće vas i žitelji Rodosa ističući da je razlog prevara velika fluktuacija turista - zbog velikog broja kruzera mnogi posetioci dolaze samo na par sati, pa "lovci u mutnom" gledaju da prevare koga mogu za kratko vreme jer se gosti svakako neće vratiti.

U celom Starom gradu je najbolje da budete oprezni, jer mada ima i poštenih ugostitelja, postoji šansa da će vas prevariti. Uz ovu, tu su i standardne turističke zamke, poput žena koje vam prilaze na ulici i počinju da vam gataju još pre nego što ste rekli da želite, a onda kad dođete sebi od visokih temperatura, već su vam stavile narukvicu za sreću i traže novac za neželjeni poklon.

Njih ćete sretati najviše u luci, i ulazu u Stari grad, a najlakše ćete ih se otarasiti odlučnim "ne, hvala", ili odmahivanjem glave bez osmeha, jer najmanji znak ljubaznosti mogu iskoristiti kao povod za nastavak komunikacije.

Nije prevara, već legitimna praksa, ali valja napomenuti i da se cene istih proizvoda značajno razlikuju od radnje do radnje, pa ukoliko želite da uštedite, prvo sve obiđite, pogledajte, pa tek onda kupujte.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Tramp će se suprostaviti dubokoj državi i smiriti NATO alijansu! Ukrajinci se neće lako povući sve dok imaju podršku Amerike! (VIDEO)
Live TV

Tramp će se suprostaviti dubokoj državi i smiriti NATO alijansu! Ukrajinci se neće lako povući sve dok imaju podršku Amerike! (VIDEO)

Gosti emisije "Rat uživo" Informer TV bili su pukovnik Milan Jolović Legenda i analitičar Ljuan Koko. Govorili su o brojnim temama, prvenstveno o predstojećim izborima u Americi, odnosno informaciji da se demokratski kandidat Džo Bajden povlači iz izborne trke, ali i o drugim aktuelnim temama, kao što su ratovi u Ukrajini i Gazi.

21.07.2024

22:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija