• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.07.2024

12:23

Evo kako sada izgleda gorštak Dane! Jedva su mu ušli u trag, hoda sa štapom, a ovako zarađuje za život! (VIDEO)

TikTok printscreen

Društvo

Evo kako sada izgleda gorštak Dane! Jedva su mu ušli u trag, hoda sa štapom, a ovako zarađuje za život! (VIDEO)

Podeli vest

Najpoznatiji srpski gorštak Danijel Dane Biorac, zaljubljenik u Goliju, od svoje 15. godine živeo je potpuno sam na planini, a onda se njegov život promenio kada je, zahvaljući TV reportaži o njegovom neobičnom životu, upoznao sadašnju suprugu.

Oženio se Kristinom iz Bosne, koja se usred zime uputila na Goliju, da upozna Daneta. Par je dobio i sina, sagradili su kuću, a planiraju i drugo dete.

Iako se o Danetu najviše priča kada sneg i debeli minus okuju Goliju, nedavno je novinarska ekipa Jujtjub kanala "Povratak na selo" šetajući obroncima ove prelepe srpske planine, naišla na gorštaka i zatekla ga na njegovom "radnom mestu".

- Ja tebe nađoh na tvom radnom mestu, čuvaš stoku - rekao je novinar Danetu.

- Gde ćeš mene da nađeš drugo, nego sa stokom, nećeš me sigurno zateći u opštini sa stolom. Teško je mene naći jer nemamo puta, da nisi po ovom kamenju išao, ne bi me ni našao, i da nisi čuo zvonad stoke - kaže gorštak.

Dane kaže da se na Goliji hrani zdravo:

- Jogurt mogu da pijem, ali paštetu i viršle, ne mogu da vidim, a i nije mi nužda. Ove godine sam posejao pet tovara semena krompira, ako dobro rodi, može ceo Novi Pazar da se snadbeva - kaže on.

Na pitanje da li može da se živi od uzgoja stoke, Dane odgovara:

- Mogu, a za druge ne znam. Ja sam uštedeo dosta, jer nisam morao da prodajem stoku, da bi gradio, već sam sve dobio, kad sam se oženio. Sad sam miran 50-60 godina - priča Dane, koji dodaje da iako nekad ne viđa ljude po nekoliko meseci, održava kontakt telefonom, pa na neki način ide u korak sa modernizacijom.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21