• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.08.2024

15:26

Upozorenje za potrošače! Firma "Sinsej" ne isporučuje robu i ne vraća novac!

Shutterstock

Društvo

Upozorenje za potrošače! Firma "Sinsej" ne isporučuje robu i ne vraća novac!

Podeli vest

Udruženje potrošača "Efektiva" objavilo je danas upozorenje svim potrošačima da firma "Sinsej" iza koje stoji firma LPP Serbia ne posluje prema zakonu.

Naime, na mreži "X" Udruženje potrošača "Efektiva" objavilo je alarmantne podatke o tome da se veliki broj potrošača žali da im roba uopšte ne stiže ni nakon 60 dana od poručivanaj.

- Potrošači nam se žale na brend SINSAY, iza kog stoji firma LPP SERBIA. Problem je u tome što su putem interneta, naručili i platili robu koju ne dobijaju po 2 meseca, iako su rokovi za isporuku bili 10 do 15 dana. Račun firme, za sada, nije u blokadi. Nešto se očigledno dešava, pa savetujemo potrošače da ne kupuju ovaj brend, dok se ne utvrdi o čemu se radi - navode iz Efektive i pozivaju odgovorne iz ove kompanije da se zvanično oglase.

- Takođe, pozivamo nadležne da hitno provere poslovanje ove firme i javno izađu sa izveštajem, kako bi se sprečilo da veliki broj potrošača bude prevaren!

 

 

Oni napominju da firma LPP SERBIA stoji iza još nekih naziva brendova i da treba obrtiti pažnju i kada planirate kupovinu u drugim radnjama.

- Brendovi Crop, Reserved, Hous, Mohito i Sinsey su pod istom firmom. Ne poručujte do daljneg - savetuju iz Efektive.

 

 

Prete tužbom

Nakon javnog pisanja Udruženja "Efektiva" i njihovog poziva da potrošače obaveste o problemima vezane za isporuku robe i razlogu nevraćanja novca, iz LPP SERBIA zapretili su tužbom.

- Kontaktirali su nas iz firme LPP SERBIA koja je zastupnik Sinsey-a. Optužili nas da iznosimo neistine i zapretili tužbom  Ponudili su i razgovor, sa "uvidom u stanje stvari". Čekamo pisano objašnjenje, pa ćemo ga podeliti sa vama - piše u objavi Udruženja i dodaju da su dotičnu firmu uputili na komentare ipod njihovog pisanja da firma Sinsey ne posluje po zakonu.

 

 

"Baš ništa nije mutno"

Ispod pomenutih objava komentari na račun lošeg polovanja firme Sinsey samo su se nizali.

- Zanimljivo je da sam ja i njima na mejl pisala, LPP grupi istog dana kada i vama. Vi ste mi odgovorili, a od njih odgovora ni na vidiku. A danas su, odmah nakon vase objave, zapretili tužbom, istog dana. Baš ništa nije mutno - piše u komentaru.

Naručila 20. juna robu iz Sinseja, još nije stiglo u radnju. 17 jula na nalogu piše da je poslato i nikako da stigne. Slala mejlove i oni mi pisali da treba da stigne uskoro. I evo sad će 2 meseca kako sam naručila nešto za leto, da će koliko vidim da čeka sledeće - piše jedna od prevarenih potrošača.

- Naš paket je stigao polse 30-35 dana i nismo ni tražili na adresu negu i radnji. I posle dobili smo rok za preuzimanje do utorka…a sve je plaćeni avansno.. verovatno roba nije u zemlji nego shop funcionise kao dropshipping pa zato traje toliko vremen mada to trebalo bi da pise kod informacije na sajtu - dodaje se u komentaru.

- Kako su sada brzi, kao kada naplaćuju robu koji ne šalju dva meseca - kaže jedan od korisnika mreže "X"


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija