• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.09.2024

11:32

Ministarka Mesarović: Otklonjene su sve prepreke u realizaciji programa podrške - Bespovratna sredstva iznose 510 miliona

Nenad Kostić i Adam Mihajlović/Ministarstvo privrede

Društvo

Ministarka Mesarović: Otklonjene su sve prepreke u realizaciji programa podrške - Bespovratna sredstva iznose 510 miliona

Podeli vest

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Adrijana Mesarović obavestila je građane o otklanjaju prepreka u realizaciji programa podrške iz 2023. godine, namenjenih početnicima, mladima i ženama u preduzetništvu i da se programi puštaju u realizaciju.

Odobreno je oko 350 zahteva ukupne vrednosti čak 1,2 milijarde dinara. Od toga, bespovratna sredstva iznose 510 miliona dinara.

Ugovore o dodeli sredstava će narednih dana potpisati čak 257 žena preduzetnica i 93 mladih, odnosno početnika u poslu, istakla je.

- Zahvaljujemo se na strpljenju svim podnosiocima zahteva. Država je i ovog puta stala iza njih. Takođe, pozivam i sve zainteresovane da se jave na aktuelne programe i da, zahvaljujući sredstvima koje je država obezbedila, dodatno razviju i povećaju obim poslovanja - zaključuje ministarka Mesarović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

Uhapšen predsednik Osnovnog suda u Lebanu! Uzeo torbu punu evra za "debelu uslugu"
Hronika

Uhapšen predsednik Osnovnog suda u Lebanu! Uzeo torbu punu evra za "debelu uslugu"

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Republike Srbije, nakon višemesečnog predistražnog postupka uhapšeni su S.C., predsednik Osnovnog suda u Lebanu zbog krivičnog dela primanje mita iz Leskovca, i D. M. zaposlena u istom sudu, zbog krivičnog dela davanje mita.

03.09.2024

12:03

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija