• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ Alo.rs

16.09.2024

20:10

Meteorolog najavio šta nas čeka, a evo kakva je zima pred nama! U oktobru visoke temperature, ali posle...

Miloš Rafailović, Shutterstock

Društvo

Meteorolog najavio šta nas čeka, a evo kakva je zima pred nama! U oktobru visoke temperature, ali posle...

Podeli vest

Posle paklenog leta dočekao nas je sunovrat temperatura u septembru, sa velikim padom temperatura. Isprva je bilo najava da će i jesen biti topla, a zima 2024/2025. godine blaža. Međutim, prema pojedinim prognozama promene su već počele

Ivan Ristić, meteorolog, mišljenja je da bi ovo mogla biti hladnija, jača zima, i da je pred nama znatno hladniji period od očekivanog.

Ristić je o tome da ćemo imati "mini ledeno doba" i hladniju zimu nego ranije, govorio juče. 

Danas je na Fejsbuku objavio slične prognoze. Ipak, jedna se tiče preokreta. Naime, kiša koja danima pada, prestaje u utorak, i pred nama će biti topli dani. A posle pravog miholjskog leta, kad zagudi....

Ristić je na Fejsbuku napisao: 

 - Početak oktobra nešto stabilniji topliji ali ne preterano, nešto što podseća na miholjsko leto maksimumi u najboljem slučaju od 22C-27C, zatim prema ECMWF modelu ide sličan nalet polarnog vrtloga u drugoj dekadi oktobra ali ovaj put će biti još hladnije pratimo i prognoziramo!!! p.s. Na mapama se vidi jak blok na Atlantiku i direktna veza Evrope sa Artikom što i jeste uslov za jaku zimu do kada će takva cirkulacija trajati i da li će opstati videćemo u oktobru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!
Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!

Ruska strana će pronaći način da podseti Britaniju koliko je bila uprljana svojim interakcijama sa nacistima izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu britanskog kolege Dejvida Lamija, koji je Rusiju uporedio sa fašističkom državom.

16.09.2024

23:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija