• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.10.2024

12:31

Šapić obelodanio: Natpisi na glavnoj autobuskoj stanici i nazivi ulica biće na ćirilici i engleskom

Tanjug/S. Aćimović

Društvo

Šapić obelodanio: Natpisi na glavnoj autobuskoj stanici i nazivi ulica biće na ćirilici i engleskom

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da će svi natpisi, informacije i obaveštenja na Glavnoj autobuskoj stanici u Bloku 42 biti ispisani ćirilicom i na engleskom jeziku.

Šapić je podsetio da je zvanično službeno pismo u Srbiji ćirilica i pojasnio da je sve natpise koji se trenutno nalaze na stanici uradila uprava BAS-a bez konsultacija sa Gradom Beogradom, saopštila je njegova pres služba.

- Smatram da ne treba da stoji ćirilica, latinica i engleski jezik, već samo ćirilica i engleski. Ko ne razume ćirilicu, razume engleski i obrnuto. Tražio sam od Uprave BAS-a da zameni sve te natpise i da oni budu ispisani na ćirilici i engleskom jeziku i oni su obećali da će to da uraditi u najskorijem mogućem roku. Uskoro krećemo da menjamo sve table i nazive ulica koje će takođe biti na ćirilici i na engleskom jeziku - rekao je Šapić.
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija