• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.10.2024

09:20

U železničkoj stanici Novi Beograd ponovo presečeni kablovi: Još jedno oštećenje na brzoj pruzi od strane vandala

Infromer TV/ N. F.

Društvo

U železničkoj stanici Novi Beograd ponovo presečeni kablovi: Još jedno oštećenje na brzoj pruzi od strane vandala

Podeli vest

U subotu, 12. oktobra u 22.40 sati, nepoznata lica presekla su i oštetila kablove u železničkoj stanici Novi Beograd, na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad.

Zbog ovog oštećenja kablova vozovi između železničkih stanica Novi Beograd i Zemun saobraćaće smanjenom brzinom, dok kvar na železničkoj infrastrukturi ne bude saniran. Vozovi će morati da saobraćaju smanjenom brzinom, jer je oštećenje kablova prouzrokovalo probleme u funkcionisanju ukupno osam skretnica na ovom delu pruge.

Stručne službe Infrastrukture železnice Srbije su na terenu, kako bi oštećeni kablovi u stanici Novi Beograd bili popravljeni i pruga ponovo osposobljena za redovan saobraćaj vozova.

Kablovi su presečeni na kraju peronskog dela u stanici i očigledna je bila namera počinilaca ili da iseku i ukradu kablove ili da njihovim oštećenjem ponovo izazovu kašnjenje vozova na brzoj pruzi između Beograda i Novog Sada.

Ovo se dogodilo samo nekoliko dana nakon što je Infrastruktura železnice Srbije uspela da sanira posledice krađe kablova na brzoj pruzi kod Stare Pazove.

Foto: Pixabay

 

 

Ovakve krađe i oštećenja železničke infrastrukture, posebno na brzoj pruzi, predstavljaju ugrožavanje javne sigurnosti, i direktno mogu da ugroze bezbednost saobraćaja vozova, a na taj način i ljudske živote.

Železnička stanica Novi Beograd pokrivena je video nadzorom, slučaj će biti prijavljen MUP-u i verujemo da će počinioci ovog vandalskog dela biti u najkraćem roku otkriveni, privedeni pravdi i adekvatno kažnjeni. Takođe, pozivamo i građane da obaveste državne organe ukoliko tokom noći primete bilo kakva sumnjiva kretanja u blizini pruge, kako bi se ovakva kriminalna dela sprečila.

Infrastruktura železnice Srbije upozorava i apeluje da se ne krade i ne uništava železnička infrastruktura i imovina, jer se na taj način, osim materijalnih šteta, ugrožava funkcionisanje i bezbednost saobraćaja vozova, što može dovesti do ljudskih žrtava.

Državna Srbija uložila je nekoliko milijardi evra u modernizaciju srpskih železnica, prvi smo u regionu izgradili brzu prugu za 200 km/sat između Beograda i Novog Sada i završavamo uskoro deonicu do Subotice, kako bismo građanima pružili viši kvalitet života, bolji standard, komforno i brzo putovanje vozovima. Brza pruga je u protekle dve i po godine dokazala kvalitet, efikasnost i brzinu, u skladu sa potrebama i interesima građana Srbije, a preko 8,9 miliona putnika putovalo je vozovima između Beograda i Novog Sada. Železnica u Srbiji vraća ugled i poverenje putnika.

U takvoj situaciji, oštećenja i krađe železničke infrastrukture, posebno kada je reč o brzoj pruzi, usmereni su zato ne samo protiv aktivnosti da naša železnica bude brza, savremena i moderna po evropskim standardima, već i protiv Srbije i svih građana naše zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)
Live TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)

Situacija na Bliskom istoku se ne smiruje, ratu u Ukrajini se ne nazire kraj, a svet strahuje od globalnog sukoba. Da li će doći do eskalacije koja će prerasti novi svetski rat? Na ovo pitanje su, tokom gostovanja u "Info danu", odgovorali politički filozof Dragoljub Kojčić, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju političku istoriju, nekadašnji dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i akademik profesor dr Dragan Radenović.

13.10.2024

18:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka