• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.10.2024

10:08

Kuršumlijska Banja jedna je od najomiljenijih: Njena lekovita svojstva, mineralne vode i razne blagodeti spas su za zdravlje

Promo

Društvo

Kuršumlijska Banja jedna je od najomiljenijih: Njena lekovita svojstva, mineralne vode i razne blagodeti spas su za zdravlje

Podeli vest

Kuršumlijska Banja se može pohvaliti kako gvožđevitim i sumporovitim tako i alkalnim i ugljeno-kiselim vodama

Srbija je zemlja koja je bogata brojnim prirodnim lepotama. Kada govorimo o turizmu,banje su trenutno najposećenija mesta. Većina naših građana rado odlazi u banje zbog njihovih lekovitih svojstava, ali i divne prirode. Jedna takva je i Kuršumlijska Banja.

Kuršumlijska Banja ima širok spektar različitih termomineralnih, termalnih i mineralnih voda. Njihova temperatura se kreće od 14 stepeni do 67. Ovako visoke temerature se ne mogu često naći u banjama, pa je zbog toga baš ova banja specifična.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kuršumlijska Banja (@kursumlijska.banja)

Kuršumlijska Banja se može pohvaliti kako gvožđevitim i sumporovitim tako i alkalnim i ugljeno-kiselim vodama. Pored izvora mineralne vode, ovo područje je bogato i peloidom, odnosno lekovitim blatom koje se koristi u terapijama i u kozmetičke svrhe.

Cene smeštaja u Kuršumlijskoj Banji

Prosečna cena privatnog smeštaja u Kuršumliji je 25-28 evra. To mogu biti sobe ili apartmani u privatnim kućama, vilama, konacima.

Prenoćište se u Kuršumlijskoj Banji može naći za 21 evro za dve osobe. Ponuda koju smo pronašli na internetu se odnosi na apartman sa spavaćom sobom, dnevnom sobom i kupatilom. Navedeno je da poseduje četiri kreveta (dva kreveta za jednu osobu i dva kauča na razvlačenje. Soba sa bračnim krevetom se izdaje za 20 evra.

Za 28 evra se, na primer, izdaje "mala dvokrevetna soba" za dve osobe, dok se veliki apartman površine oko 50 kvadrata na dobroj lokaciji, tačnije udaljen 50 metara od centra, može iznajmiti za 35 evra.

Bolesti za koje se preporučuju tretmani Kuršumlijske Banje

Razne vrste neuroloških oboljenja poput neuralgije; Više vrsta reumatizma (akutni, hronični, degenerativni, ekstra-atrtikularni); Mnogobrojni ginekološki problemi, između kojih je i sterilitet i postoperativna stanja zbog steriliteta; Bolesti metabolizma; Opšta oslabljenost organizma (pad imuniteta); Post traumatska stanja (ili stanja nakon hirurških intervencija na zglobovima i kostima);

Turističke atrakcije Kuršumlijske Banje

Jedna od mnogobrojnih kulturno-prirodnih atrakcija koje nudi ovaj kraj Srbije je svakako svetski poznata Đavolja varoš. Zaštićeni spomenik prirode, Đavolja varoš, udaljen je od Kuršumlije svega 30-ak kilometara jugoistočno.

On u sebi nosi dva različita prirodna fenomena, a to su: dva izvora izuzetno kisele vode i velike mineralizacije i tkz.“zemljane figure“ odnosno neobični oblici reljefa. Ovih figura je mnogo, čak 202 pa tako zajedno izgledaju veoma mistično, pomalo zastrašujuće, ali ipak atraktivno.

Boravkom u Kuršumlijskoj banji imate mogućnost organizovanog izleta do ovog prirodnog fenomena, jedinstvenog u svetu, o kojem se pripovedaju brojne priče i legende. Ako vam je potrebna terapija, ili jednostavno jedan relaksirajući, a interesantni i aktivni vikend, onda je Kuršumlijska banja sa svim čarima njene okoline pravi izbor za vas.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Naši lekari izneli dramatično upozorenje: Evo šta Srbima skraćuje život, a šta produžava
Društvo

Naši lekari izneli dramatično upozorenje: Evo šta Srbima skraćuje život, a šta produžava

Profesor dr Vladimir Kovčin, onkolog i doktor kardiolog Dragan Simić istakli su da postoje razni faktori koji utiču na dužinu život kod Srba. Onih koji su prešli stotu, ima, ističu lekari, ali veoma malo. Uglavnom su svi imali iste životne navike i uslove, međutim, kada su mlađe generacije u pitanju, naši doktori smatraju da će biti sve manje onih koji će zaći u duboku starost.

14.10.2024

09:56

sledeća vest

TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)
Live TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)

Situacija na Bliskom istoku se ne smiruje, ratu u Ukrajini se ne nazire kraj, a svet strahuje od globalnog sukoba. Da li će doći do eskalacije koja će prerasti novi svetski rat? Na ovo pitanje su, tokom gostovanja u "Info danu", odgovorali politički filozof Dragoljub Kojčić, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju političku istoriju, nekadašnji dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i akademik profesor dr Dragan Radenović.

13.10.2024

18:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka