• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.10.2024

12:06

Vučić se sastao sa Li Sijaosin! Ekonomska saradnja Srbije i Kine razvija se dinamično! (FOTO)

Instagram

Politika

Vučić se sastao sa Li Sijaosin! Ekonomska saradnja Srbije i Kine razvija se dinamično! (FOTO)

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić imao je uspešan sastanak sa Li Sijaosin, Centralnog komiteta KPK i direktorkom Kancelarije Državne komisije za reformu javnog sektora Li Sijaosin.

- Odličan sastanak sa članom Centralnog komiteta KPK i direktorkom Kancelarije Državne komisije za reformu javnog sektora Li Sijaosin, sa kojom sam razmenio mišljenja o svim temama od obostranog interesa u cilju unapređenja odlične saradnje Srbije i Kine u svim oblastima - napisao je predsednik.

- Istakao sam da je Republika Srbija izuzetno ponosna na izvanredne odnose, čelično prijateljstvo, izuzetno kvalitetan i intenzivan politički dijalog na svim nivoima, kao i na sveukupnu saradnju sa NR Kinom koju konstantno produbljujemo zajedničkim projektima.

- Razgovarali smo o ekonomskoj saradnji Srbije i Kine koja se dinamično razvija kroz realizaciju brojnih kapitalnih projekata u oblasti drumske i železničke infrastrukture i energetike, a koja je praćena sve intenzivnijom investicionom saradnjom, naročito u oblasti rudarstva, crne i obojene metalurgije i auto-industrije.

- Izrazivši značaj istorijske posete predsednika NR Kine i zadovoljstvo što sam, posle skoro osam godina, imao priliku da ga ponovo ugostim u Srbiji, zamolio sam gospođu Sijaosin da predsedniku Si Ðinpingu, osvedočenom prijatelju srpskog naroda, prenese srdačne pozdrave.

- Izuzetno smo zahvalni na principijelnoj poziciji Narodne Republike Kine po pitanju Kosova i Metohije, kao i na doslednoj podršci očuvanju teritorijalnom integriteta i suvereniteta Republike Srbije, što je pitanje od najvišeg nacionalnog značaja za našu zemlju i narod. Uz to, od velikog značaja za našu zemlju je i podrška prijateljske Kine i naš koordiniran nastup u međunarodnim organizacijama - stoji na zvaničnom instagram profilu predsednika Srbije.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)
Live TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)

Situacija na Bliskom istoku se ne smiruje, ratu u Ukrajini se ne nazire kraj, a svet strahuje od globalnog sukoba. Da li će doći do eskalacije koja će prerasti novi svetski rat? Na ovo pitanje su, tokom gostovanja u "Info danu", odgovorali politički filozof Dragoljub Kojčić, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju političku istoriju, nekadašnji dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i akademik profesor dr Dragan Radenović.

13.10.2024

18:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Grom iz Teherana! Putin sa Zapadom pravi dogovor veka?! Otkriveno šta se krije iza zavese, svet nije spreman na ovakav zaokret!
BOMBA

Grom iz Teherana! Putin sa Zapadom pravi dogovor veka?! Otkriveno šta se krije iza zavese, svet nije spreman na ovakav zaokret!

U petak, tokom svog boravka u glavnom gradu Turkmenistana, Ašhabadu, ruski predsednik Vladimir Putin izneo je stav da je Rusija otvorena za diskusije o novom globalnom poretku. Ovo je izjavio na međunarodnom forumu „Vezanost vremena i civilizacija – osnova mira i razvoja“, koji je održan povodom 300. godišnjice rođenja turkmenskog pesnika i mislioca Mahtumkulija Frazija.

14.10.2024

12:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka