• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.08.2024

17:29

Nebojša Bakarec: Bio jednom jedan gmaz!

Masha Bandjur

Kolumne

Nebojša Bakarec: Bio jednom jedan gmaz!

Podeli vest

Dragan Šormaz (57) je rođen 1967. u Drvaru. Srednju školu je završio u Smederevu. Po obrazovanju je tehničar za poslove radnih odnosa. Bio je član DSS od 1992. do 2010. U maju 2010. isključen je iz DSS. U decembru 2010. postao je član SNS. Bio je poslanik DSS od 2000. do 2010. godine. Bio je poslanik SNS do oktobra 2022. Bio je drugi čovek pokreta „Uvek za Srbiju“, Zorane Mihajlović. Sada je predsednik NVO „EvroatlantskI savet Srbije“, pro NATO, proameričke organizacije, preko koje prima grantove od atlantističkih organizacija i država.

Ključne činjenice o Šormazu. Šormaz je 2010. izdao DSS i Koštunicu. Postao je član SNS. Šormaz je 2023. izdao SNS i Vučića. Postao je član pokreta „Uvek za Srbiju“ Zorane Mihajlović. Šormaz je krajem 2023. izdao i Zoranu Mihajlović, i napustio njen pokret. Šormaz je veran, od 2010. godine, jedino NATO -u. Njih još uvek nije izdao.

Foto: printscreen/ Nebojša Bakarec

 

Poznajem Dragana Šormaza od 1992. godine. Imao je dugačku, retku, masnu i prljavu kosu, i uvek je govorio o hevimetal muzici. U suštini, jedino ga je to zanimalo. Nosio je crno, ali je bio neuredan, i delovao je neoprano. Do 2000. godine, ničim se nije isticao, osim po pomenutom izgledu i muzičkom (ne)ukusu. Posle 2000. godine, porasli su njegovi apetiti. Ošišao se i prestao da nosi crno. Hevi metal više nije pominjao. Postao je rusofil. Kako sam prisustvovao svim Glavnim odborima DSS, od 1992. do 2015. garantujem da Šormaz u svojim lukavim govorima nikada nije pominjao NATO. NATO ga nije zanimao. Posle 2000. godine zanimali su ga Rusi, lov i krivolov. Bio je predsednik Lovačkog saveza Srbije (LSS), tokom pet godina, i optuživali su ga za malverzacije u LSS. Na prvom mestu zanimalo ga je da bude poslanik tj. da ne radi ništa, ali da prima poslaničku platu. I bio je poslanik duge 22 godine – od 2000. do 2022. godine. Za 22 godine, javio se za reč par puta. Nije ostavio traga u Skupštini Srbije. Bio sam prisutan na sednici predsedništva DSS, u januaru 2010. godine, pred izbornu Skupštinu DSS. Na sednicu je došao Dragan Šormaz i mrtav hladan tražio od Koštunice da ga predloži za potpredsednika stranke. Nije dobio pozitivan odgovor. To je bio pravi razlog, zbog čega je Šormaz počeo da napada DSS i Koštunicu. Na kraju je isključen iz DSS. Dakle, izdao je DSS i Koštunicu, iz interesa.

Početkom prošle godine Šormaz je počeo da napada SNS i predsednika Vučića, zbog toga što 2022. nije postao ministar, što je zahtevao. U svojim mnogobrojnoim nastupima na TV N1 i TV NovaS, pa i 30.3.2023. i 31.3.2023., Šormaz je izneo niz neprihvatljivih stavova, koji nisu u skladu sa državnom politikom, koji su potpuno suprotni državnoj politici, koji su ekstremno NATO-vski, proamerički. Šormaz je zahevao da se uvedu sankcije Rusiji i kritikovao je Vučića. Šormaz je odgovarajući na pitanja u obe emisije, potvrdio da je tražio da bude ministar, kada je rekao da on zbog svojih stavova nije u izvršnoj vlasti. U septembru prošle godine (29.9.2023.), izdao je i SNS i Vučića, napustio SNS, i pridružio se pokretu „Uvek za Srbiju“! Zorane Mihajlović. Tada je Zorana Mihajlović, odgovarajući na pitanje da li će njen pokret činiti i Dragan Šormaz, rekla:„Da, Dragan Šormaz ima ogromno političko iskustvo i jasne stavove“.

Već 25.12.2023., u Šolakovim medijima je objavljena vest da je Dragan Šormaz isključen iz pokreta „Uvek za Srbiju" Zorane Mihajlović. On je tvrdio da je sam napustio taj Pokret. Dakle, Šormaz je izdao i Zoranu Mihajlović. Koštunca, Vučić, Mihajlović – tri potpuno različite politike i ličnosti, ali niko od njih nije bio dovoljno dobar za Šormazovu sujetu i bolesne ambicije.

Konačno, Šormaz je 14.8.2024. gostovao na kanalu „Bez cenzure“ u emisiji „Bez ustručavanja“, kada je besramno napao Vučića, i još besramnije priznao priznao da nema ništa protiv rudarenja litijuma i Rio Tinta, ali tek kad bude svrgnut Vučić. Posle toga je jasno rekao da bi nakon nasilnog obaranja Vučića, oni, opozicija, prionuli na posao i rudarili litijum! Šormaz je rekao: „Ja mislim da 90 posto ljudi koji dolaze na te proteste u stvari očekuju da ovi protesti dovedu do pada Aleksandar Vučića i zato dolaze na proteste. I ako bih rekao zašto sam protiv eksploatacije, to je zato što je Aleksandar Vučić na vlasti, i ne sme se dozvoliti da krene ekspoatacija dok je on na vlasti. Podnesi ostavku, idi...“. Tako kaže besramni Šormaz, predsedniku Vučiću koji ga je 12 godina držao na mestu poslanika. Lepo kaže ona narodna misao – ne zna se šta je gore, nezadovoljnik ili nezahvalnik?

Autor je poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nebojša Bakarec: Lov na litijumske veštice!
Politika

Nebojša Bakarec: Lov na litijumske veštice!

Opozicija kojoj su potonuli svi brodovi, koja je 4 puta izgubila izbore za 5 godina, poslednje pribežište je pronašla u širenju primitivnih neistina o litijumu, propagiranju srednjevekovnih predrasuda i praznoverja o rudarstvu i energetici.

07.08.2024

14:11

sledeća vest

TV

Hrvati hoće da izbrišu bilo kakvo sećanje na Republiku Srpsku Krajinu! Hapšenje advokata Berića je još jedan dokaz da je pravosuđenje etnički motivisano! (VIDEO)
Live TV

Hrvati hoće da izbrišu bilo kakvo sećanje na Republiku Srpsku Krajinu! Hapšenje advokata Berića je još jedan dokaz da je pravosuđenje etnički motivisano! (VIDEO)

Srpski advokat Nemanja Berić osuđen je na 15 dana zatvora u Hrvatskoj, u Prekršajnom sudu u Šibeniku, zato što je na svom Fejsbuku objavio snimak na kom se vidi kako u automobilu peva pesmu o Kninu "Do Dinare niđe ne stajem", što je kod hrvatskih sudskih vlasti ocenjeno kao kršenje javnog reda i mira, te širenje mržnje i nacionalne netrpeljivosti. Tim povodom, gosti "Info dana" Informer TV bili su predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta i Aleksa Grubešić iz Centra za društvenu stabilnost.

16.08.2024

16:21

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija