• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.07.2024

15:30

Nebojša Bakarec: Ćuta i njegov kum Miša Ćuskija su bili članovi SNS i to panično kriju!

Informer

Kolumne

Nebojša Bakarec: Ćuta i njegov kum Miša Ćuskija su bili članovi SNS i to panično kriju!

Podeli vest

Već godinama je poznato da je lider tzv. „Ekološkog ustanka" Aleksandar Jovanović Ćuta bio član SNS do 2017. godine.

Ćuta panično krije i negira da je bio član SNS, i pokušava da se predstavi kao nova zelena opoziciona opcija. Ćuta krije i da je do 2017. godine, obožavao predsednika Vučića. Podatke o Ćutinom članstvu u SNS je iznela pripadnica opozicije, Đilasova poslanica iz Niša, Jelena Milošević još 2019. godine. Narodna poslanica Jelena Milošević je 13.9.2019. godine, na Fejsbuku, uz Ćutinu fotografiju napisala: „Gospodin u crnoj majici je Aleksandar Jovanović Ćuta. Jedan od osnivača pokreta „Odbranimo reke Stare Planine". I jedan od osnivača SRPSKE NAPREDNE STRANKE. Interesesantno je da se Ćuta oglasio nako što je jedan od članova postavio fotografije iz vremena kad je bio član i aktivista SNS. Ćuta je to potvrdio, ali naveo da se od stranke distancirao". Tako je još pre 5 godina govorila Ćutina koleginica sa liste, Jelena Milošević, i dokazala da je Ćuta bio član SNS.

Foto: printscreen

 

Foto: printscreen

 

Da je Ćuta nekada voleo predsednika Vučića svedoči prijateljski razgovor predsednika Vučića i Aleksandra Jovanovića Ćute u Pirotu, 29.7.2017. Predsednik Vučić je 29.7. 2017. bio u poseti Pirotu, i u OŠ „Mladost" čija je rekonstrukcija bila u toku. Tamo je razgovarao sa građanima. Ispred škole se našao i Aleksandar Jovanović Ćuta, iz Beograda (Žarkovo), koji je lobirao za gradnju svoje i partnerove mini-hidroelektrane (MHE) u selu Temska. Ćuta se ljubazno i ponizno obratio predsedniku Vučiću i zamolio ga da mu pomogne u gradnji mini-hidroelektrane. Kasnije se ispostavilo da Ćutina MHE ne ispunjava zakonske uslove, pa  Ćuti nije data dozvola za gradnju MHE. Posle toga se Ćuta isčlanio iz SNS i postao gorljivi neprijatelj predsednika Vučića.

Setimo se kratko, ko je Aleksandar Jovanović Ćuta. Rođen je u Beogradu (Žarkovo) pre 58 godina. Živi oduvek u Beogradu. Osamdesetih godina je studirao na Fakultetu dramskih umetnosti, grupa za organizaciju. Fakultet nije nikada završio. Još uvek je student FDU. Lažno se predstavlja kao „producent", npr. na izbornim listama 2022. i 2023.. Radi se o besposličaru iz Beograda, koji je prve dane radnog staža upisao u radnu knjižicu, tek 2022. godine, kada je postao narodni poslanik. Zaposlila ga je država Srbija koju toliko mrzi.

Foto: printscreen

 

 

Miša Ćuskija, Ćutin kum!

Sad sledi šokantan deo teksta! U prilog dokazima da je Ćuta bio član SNS, govori i činjenica koju je otkrio ministar Goran Vesić, u Skupštini, da je i Ćutin kum, biznismen Miroslav Kovačević, zvani Miša Ćuskija, takođe bio član SNS. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otkrio je 24.7.2024. da se poslanik opozicije Aleksandar Jovanović Ćuta predstavlja kao borac za zaštitu životne sredine, a da je zapravo reč o osobi koja ima dvostruke aršine i čiji je kum investitor Miroslav Kovačević sagradio kompleks Park Šumice na mestu gde je bilo zelenilo. Ministar Vesić je pokazao fotografiju kompleksa Park Šumice čiji je investitor Miroslav Kovačević i naveo da je objekat sagrađen na mestu gde je ranije bio park, i da je Ćutin kum, Miša Ćuskija Kovačević prilikom izgradnje kompleksa Park Šumice posekao 461 stablo. Ministar Vesić je dokazao da Ćuta, navodni ekolog i borac za drveće, nikada nije protestovao kada je njegov kum posekao 461 stablo. Ministar Goran Vesić je ukazao na licemerje Ćute Jovanovića, koji proganja sve druge investitore, a štiti svog kuma, investitora. Postavlja se pitanje, kako se kum Ćuskija, odužio kumu Ćuti? Da li mu je poklonio stan u kompleksu Park Šumice? Ćuta Jovanović se na sednici plačnim glasom, nevešto branio da ne zna šta mu radi kum, da ga ne viđa, ali da voli svog kuma i da ga poznaje od drugog razreda osnovne škole. Ćuta nije negirao da je njegov kum posekao 461 stablo. Ćuta je izbegao odgovor na pitanje, da li su i on i kum Ćuskija, bili članovi SNS?

Foto: printscreen

 

Da je Ćutin kum, Miša Ćuskija bio član SNS, potvrdio je i Đilasov propali poslanik Đorđe Miketić, koji je za portal NovaS 30.7.2024. rekao da je Ćutin kum, Miroslav Kovačević biran za predsednika Nadzornog odbora JKP „Zelenilo Beograd" na predlog SNS. To je istina. Ćutin kum Ćuskija je u doba kada su i Ćuta i on bili članovi SNS, 16.1.2014. postavljen za predsednika Nadzornog odbora JKP „Zelenilo Beograd". Agencija za borbu protiv korupcije je 1.11.2016. godine, donela Rešenje kojim se Ćutinom kumu, Miši Ćuskiji Kovačeviću, izriče mera za razrešenje sa javne fukcije predsednika Nadzornog odbora JKP „Zelenilo Beograd", zbog sukoba interesa, i zbog toga što su firme Ćutinog kuma Miše Čuskije, poslovale sa državnim Javnim preduzećima. Ove podatke je 30.7.2024. godine, na sednici Skupštine Srbije, izneo poslanik SNS, gospodin Dejan Bulatović. Dakle, kumovi Ćuta i Ćuskija su bili članovi SNS do nekog trenutka 2017. godine. Dok su imali interes, bili su članovi SNS. Ćuta je tražio dozvolu za minihidroelektranu do 2017. i za druge projekte u selu Temska, kod Pirota. Kada nije dobio dozvole, napustio je SNS. Ćutin kum Ćuskija je bio predsednik Nadzornog odbora JKP „Zelenilo Beograd" i dobijao je građevinske dozvole. Na primer za gradnju kompleksa Park Šumice, Ćutin kum Ćuskija je dobio dozvolu 26.7.2017. godine. Posle toga i on se isčlanio iz SNS. Posle toga su Šolakovi mediji počeli da promovišu Mišu Ćuskiju, i njegov biznis. Tako je sajt Nova S, 24.11.2021. objavio promotivni tekst o Ćutinom kumu Miši Ćuskiji, pod nazivom: „Zašto sam morao da zaposlim više od 300 Turaka na gradilištima u Srbiji".

Foto: printscreen

 

Ćuta Jovanović panično krije da je bio član SNS, panično je krio da mu je kum Miša Ćuskija, takođe nekadašnji član SNS, do 2017. Sve te činjenice su prodrle u javnost. Ćuta to krije, zbog toga što smatra da to narušava njegov kredibilitet i imidž koji je stvorio u opoziciji. U stvarnosti, kredibilitet ne postoji, a imidž ekologa i borca za prirodnu sredinu je čista laž.

Autor je narodni poslanik i član predsedništva SNS

Foto: printscreen

 

Foto: printscreen

 

Foto: printscreen

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21