• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

31.07.2024

15:56

Preteško je bilo pobediti Kinu! Moje igračice su shvatile poruku posle Portorika

Starsportphoto

Olimpijske igre

Preteško je bilo pobediti Kinu! Moje igračice su shvatile poruku posle Portorika

Podeli vest

Imale smo sastanak posle utakmice sa Portorikom i moje igračice su shvatile poruku, a rezultat je pobeda nad Kinom, jednom od najboljih selekcija na planeti, kaže selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković.

Devojke su bile bolje od Kineskinja 81:59 i plasirale su se u četvrtinu finala takmičenja. U odnosu na prvu utakmicu sa Portorikom, kojom selektorka nije bila zadovoljna uprkos pobedi, sada je pohvalila svoje izabranice.

- Važno je da se izdignemo iz svega što je bilo u prvoj utakmici. Mnogo je teško igrati protiv Portorika bilo. Ma sve su mnogo teške. Nego boli što smo tada igrali loše u drugom poluvremenu, ono veze s mozgom nema. Važno je da su igračice shvatile poruku. Čestitam, mnogo je teško dobiti Kimu. Izvanredan tim, najbolje igračice, sve su u jednom timu, ili su u Sičuanu, u dva kluba su podeljene. Liga sa 18 klubova. Imali su pravo na jednog stranca, sad će da uzmu dva, tri. Ugasiće Evropu. A mi smo takav jedan tim pobedile danas. Mnogo su iskusne - istakla je Maljkovićeva. 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Na pitanje da li je sada lakše kad su ostvarile jedan cilj, odnosno plasirale se u četvrtinu finala, selektorka je istakla da ne gleda tako na takmičenje. 

- Nije bilo cilja, stvarno. Sve što je cilj - pogrešno je. Ne može niko da mi da veći cilj nego što ga ja imam u svojoj glavi. Ovde raditi sa njima svaki dan, boraviti sa njima, pričati sa njima...lakše je bilo u Riju, jer smo tri utakmice izgubili, igrali sramotno, ali smo se posle izvukli. Sada imamo igračice koje ne znaju ništa o OI. Moj jedini fokus je bio da svakodnevnim radom i detaljem držim tim i držim grupu. Svaka sitnica je važna, kad odmaraju, kad spavaju...shvatile su važnost svakog detalja na ovako velikom takmičenju. Igračice su sve prihvatile posle Portorika i vidite rezultat. Nastavljamo potpuno isto, bez velike promene. Dan za danom, trening za treningom, utakmica za utakmicom. Nismo došli sigurno ovde da popadamo svi zajedno - objasnila je Maljkovićeva. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ona je ovaj meč istakla kao jedan od najvećih koje je reprezentacija igrala. 

- Bilo je dobrih utakmica. Ko prati žensku košarku, mogao je da vidi kvalitet centara Brazila, to je bila preteška utakmica, sve je bilo teško. Ali i ovo je odlična utakmica. Ponajveća. Izdvojila bih utakmicu u Australiji, zatim tu u Brazilu i ovu na Olimpijskim igrama, to je svrstava u najveće - zaključila je selektorka. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21