• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

22.07.2024

09:15

Marina besna, grmi: Treniramo krvavo, a ništa nije valjalo, ružna utakmica...

Starsportphoto

Olimpijske igre

Marina besna, grmi: Treniramo krvavo, a ništa nije valjalo, ružna utakmica...

Podeli vest

Ženska seniorska reprezentacija Srbije pobedila je Nigeriju u generalnoj probi pred odlazak na Olimpijske igre 70:62, ali Marina Maljković nije bila zadovoljna.

Marina je sumirala meč sa Nigerijom pred predstojeći olimpijski turnir i bila veoma oštra u kritikama. Nije joj se dopalo ono što je videla, pa je poručila da je potrebno popraviti mnogo stvari u igri.

- Ništa nije valjalo danas na utakmici. Bile smo bolje protiv Francuske iako smo tu izgubili.  Kako god to zvučalo sad. I protiv Kine, ranije na pripremama, da se ne vraćam sad previše unazad. U svakom slučaju, utakmica nikako nije bila dobra, odbrana je bila jako loša i ovo nije neka slika ženske košarke koju smo hteli da pokažemo beogradskoj publici. Naravno, i da smo odigrali najlepšu utakmicu, ne bi bilo sigurno da ćemo tako igrati na Olimpijskim igrama. Imamo mnogo da oporavimo za malo treninga. Za nedelju dana tačno je prva utakmica, protiv Portorika. Moramo dosta toga da popravimo. Nije izgledalo na terenu onako kako treniramo, to je najveći problem. Treniramo mnogo bolje nego što smo danas pokazali, žao mi je zbog publike što nismo pokazali kvalitet ženske košarke, sve ono što možemo da uradimo, da pokažemo kako treniramo svaki dan - rekla je Marina Maljković.

Foto: Starsportphoto

Marina Maljković

 

Ona se nije na tome zaustavila, nego poručila da ekipa nije odigrala ni 20 odsto od onkoga kako trenira.

- Samo zbog toga mi je žao. Radićemo narednih dana na tome da potpuno drugačije otvorimo prvu utakmicu, pre svega odbrana. Pobeda može da ostane. Ali, ja nijednoj svojoj ekipi neću dozvoliti da stane već samo da razmišlja o tome kako da pobedi. Ružna utakmica, još jednom da kažem, stojim iza toga. Najviše me boli, što nismo igrali ni 20 odsto od onoga kako treniramo, krvavo, ujutru, uveče, duže od svih drugih rivala. Mi smo pripreme počeli 25 dana pre svih ostalih. Zašto? Pa, da bismo nadoknadili to neiskustvo, i onda naravno da ti je krivo i onda ekipa ne radi ono što radi svaki dan, ali to na stranu. Opet, ženska košarka zbog svih svojih rezultata, ali i rezultata prethodnih generacija nije zaslužila da tako olako dignemo ruke. Meni je okej, ako ste nas otpisali, i FIBA nas je otpisala, videćemo šta će biti. Nije u redu u zemlji da ženska košarka nije nikad imala takav tretman, naravno, zbog rezultata prethodnih generacija - rekla je selektorka Maljković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Stiže nova pomoć države! Ova grupa građana može da očekuje 160 miliona dinara
Društvo

Stiže nova pomoć države! Ova grupa građana može da očekuje 160 miliona dinara

U cilju pružanja podrške privrednim subjektima za investiranje u izgradnju i proširenje proizvodnih kapaciteta za preradu divljači, ribe, proizvodnju vina, piva i jakih alkoholnih pića, Ministarstvo privrede raspisalo je u petak javni poziv za preduzetnike, mikro, mala i srednja pravna lica i zadruge da se prijave za Program za podsticaj prerađivačkih kapaciteta u oblasti lova, ribarstva, proizvodnje vina, piva i jakih alkoholnih pića u 2024. godini, objavio je portal Preduzetništva.

22.07.2024

10:29

TV

Tramp će se suprostaviti dubokoj državi i smiriti NATO alijansu! Ukrajinci se neće lako povući sve dok imaju podršku Amerike! (VIDEO)
Live TV

Tramp će se suprostaviti dubokoj državi i smiriti NATO alijansu! Ukrajinci se neće lako povući sve dok imaju podršku Amerike! (VIDEO)

Gosti emisije "Rat uživo" Informer TV bili su pukovnik Milan Jolović Legenda i analitičar Ljuan Koko. Govorili su o brojnim temama, prvenstveno o predstojećim izborima u Americi, odnosno informaciji da se demokratski kandidat Džo Bajden povlači iz izborne trke, ali i o drugim aktuelnim temama, kao što su ratovi u Ukrajini i Gazi.

21.07.2024

22:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija