• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. MATIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

15.01.2021

20:30

ČEDA JOVANOVIĆ MOŽE DA OSTANE NEPOKRETAN! Očekuje ga operacija koja nosi veliku opasnot, LEKARI NE MOGU SA SIGURNOŠĆU DA GARANTUJU POVOLJAN ISHOD!

Politika

ČEDA JOVANOVIĆ MOŽE DA OSTANE NEPOKRETAN! Očekuje ga operacija koja nosi veliku opasnot, LEKARI NE MOGU SA SIGURNOŠĆU DA GARANTUJU POVOLJAN ISHOD!

Podeli vest

Operacija na kičmenoj moždini nosi veliku opasnost od invaliditeta

Čedomir Jovanović, lider Liberalno-demokratske partije (LDP) koji je od 8. januara u bolnici "Dragiša Mišović", moraće na jako rizičnu operacija tumora na kičmenoj moždini. Ta operacija nosi sa sobom veliku opasnost od invaliditeta, a iskusni lekari kažu da niko sa sigurnošću ne može unapred da garantuje povoljan ishod.

Jovanović, kome je prekjuče dijagnostikovan tumor kičmene moždine (pretpostavlja se da je dobroćudan), i dalje trpi strahovite bolove u grudnom košu i stomaku, zbog čega prima čak i morfijum.

Dodatne analize

Naši odlično obavešteni izvori kažu da je trenutno Jovanovićevo zdravstveno stanje nepromenjeno, ali da on polako počinje da reaguje na terapiju.

ČEDA JOVANOVIĆ BIJE ŽIVOTNU BITKU! Lekari doneli odluku kako da mu pomognu!

- Jovanović prima propisanu terapiju i počeo je da reaguje na nju. Potrebne su brojne dodatne analize pre nego što se zakaže operacija, a reč je o izuzetno rizičnom zahvatu, jer je tumor na kičmenoj moždini. Takav hirurški zahvat nosi veliki rizik od invaliditeta, pošto se operacija izvodi na centralnom nervnom sistemu - prenose naši izvori.

Jelena: Konačno je bolje

Jelena Jovanović, supruga lidera LDP Čedomira Jovanovića, juče je izjavila da je konačna dijagnoza uspostavljena posle nekoliko dana vrlo temeljnih analiza i pretraga.

- Postojalo je mnogo sumnji koje su otklonjene. Lekari su konstatovali upalu levog plućnog krila, mikroembolije na oba plućna krila, pleuritis, disfunkciju dijafragme. Posle nekoliko dana detaljnih pretraga zaključeno je da ima spondilodiscitis, upalu nerava torakalnog dela kičme, odakle verovatno i potiču bolovi koje je trpeo. Koktel antibiotika deluje, parametri su konačno bolji. 

Saradnjom lekara sa grudne hirurgije KBC Srbije, neurologije KBCS i "Dragiše Mišović" došli smo do pozitivnih rezultata. Posle sedam dana borbe konačno možemo da budemo zadovoljni u ovoj teškoj borbi - ispričala je Jovanovićeva za "Blic".

Kako saznajemo, Jovanović i dalje ima upalu pluća i problem sa dijafragmom, ali i za to prima adekvatnu terapiju.

Foto: Printscreen/Twitter

Čeda Jovanović u bolnici

- Terapija lekovima konačno počinje da daje izvesne rezultate. Jovanovićevo stanje je malo bolje, parametri nisu više toliko loši i poremećeni koliko su bili u prethodnom periodu... Ipak, konzilijum se uzdržava od bilo kakvih prognoza - objašnjavaju naši izvori.

Rizično, ali mora

Profesor dr Alek Račić, specijalista maksilofacijalne hirurgije i zdravstvenog menadžmenta, kaže da ne može da priča o konkretnom slučaju, ali da, generalno, tumor na kičmenoj moždini jeste veoma ozbiljna stvar.

- Kao i u mojoj maksilofacijalnoj hirurgiji, tako i u neurohirurgiji postoje anatomski predeli gde je hirurško uklanjanje tumora veoma opasno i rizično, bez obzira na to da li su tumori maligni ili benigni. Kičmena moždina jeste upravo jedan od tih anatomskih predela, gde operativni zahvat iziskuje maksimalnu preciznost, takozvanu minucioznost hirurške tehnike, kako se tokom uklanjanja tumora ne bi oštetile vitalne strukture. Ali hirurgija vrlo često zaista jeste jedino moguće rešenje i operacija, koliko god bila rizična, u nekim slučajevima je neizbežna - objašnjava doktor Račić.

Čedomir Jovanović je, podsetimo, na drugi dan Božića, u petak, 8. januara, hitno hospitalizovan u KBC "Dragiša Mišović". Pre toga, u julu prošle godine preležao je i koronavirus. I tada se žalio na velike bolove koji su ga "kidali" danima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17