• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

13.07.2021

12:03

TURSKI AMBASADOR U SRBIJI OBIŠAO RAMSKU TVRĐAVU!

Vesna Jović

Politika

TURSKI AMBASADOR U SRBIJI OBIŠAO RAMSKU TVRĐAVU!

Podeli vest

Republika Turska i Agencija za međunarodnu saradnju-TIKA, tokom proteklih godina najviše sredstava uložile su u obnovu i rekostrukciju Ramske tvrđave nadomak Velikog Gadišta, koja predstavlja i jedan od glavnih simbola turističke ponude ove Opštine

Delegacija koju je predvodio nov turski ambasador u Srbiji  Nj.E. Hami Aksoj, obišla je ovo istorijsko zdanje, upoznali se sa onim što je urađeno kroz projekat obnove i posetili Srebrno jezero.

- Uprkos pandemije sa koronavirusom tokom prošle godine Ramsku tvrđavu je obišlo oko 60 hiljada turista. Ovo je za nas vema značajno, jer od prodaje suvenira, meda ,vina i sličnih proizvoda koje turisti kupuju kako bi ih sećalo na ovo znamenito mesto, živi blizi 20 ljudi. Obnovom  karavan-saraja i hamama  uz sve što je do sada urađeno, zaokružila bi se jedna kulturno-istorijska i turistička celina, čime bi se znatno više povećao broj poseta - istakao je pedsenik Opštine Veliko Gradište, Dragan Milić.

Ramska tvrđava svakako  predstavlja najbolji simbol i primer  tursko-srpskog prijateljstva a Agencija za međunarodnu saradnju TIKA, radi na očuvanju zajedničkog kulturnog nasleđa rekao je ambasador Turske , Nj.E. Hami Aksoj.

- Sastanak dva ministra za turizam, Turske i Republike Srbije,  biće prilika da se uspostavi dogovor kako doći do najboljeg načina da se dalja saradnja naše dve zemlje  još više unapredi kako bi se kretala u oba smera. Cilj je da se još više privuku srpski turisti u Turska letovališta, a sa druge strane, treba poraditi na stvaranju uslova da Opština Veliko Gradište uskoro potpiše povelju o bratimljenju sa jednom od turskih Opština, čime bi se  otvorila  mogućnost za nove investicione  projekte  na kojima će raditi TIKA, koja je vrlo prisutna i aktivna u Srbiji - istakao je ambasador Turske prilikom posete Opštini Veliko Gradište.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija