• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.09.2021

20:00

Vučić u Budimpešti na večeri koju je organizovao Orban!

printscreen instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Vučić u Budimpešti na večeri koju je organizovao Orban!

Podeli vest

Premijer Mađarske Viktor Orban organizovao je večeru za učesnike Četvrtog demografskog samita u Budimpešti, a večeri prisutvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Na večeri sa Orbanom su, između ostalih, i premijer Slovenije Janez Janša, češki premijer Andrej Babiš, kao i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Po dolasku u Mađarsku, predsednik Vučić posetio je danas popodne Crkvu Svetog Ðorđa u Budimpešti, koja pripada Eparhiji budimskoj, gde ga je dočekao vladika Lukijan sa sveštenstvom.

Vladika Lukijan je tim povodom služio moleban, što se čini samo u slučaju kada se u crkvama dočekuju posebni gosti, a predsednik Vučić upisao se i u Jevanđelje.

U Crkvi Svetog Ðorđa, predsednika su dočekali i Srbi koji žive u Budimpešti i đaci srpske Gimnazije u tom gradu.

Sa Vučićem, Crkvu su posetili i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i ministar u Vladi Srbije Ratko Dmitrović.

Predsednik Srbije sutra će učestvovati na Četvrtom demografskom samitu u Budimpešti gde će imati glavno izlaganje na prvom panelu Samita na kojem će, prema programu, učestvovati i nekadašnji potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens, premijer Slovenije Janez Janša i premijer Poljske Mateuš Moravjecki.

Kako je najavljeno, predsednik Vučić u toku sutrašnjeg dana imaće i odvojene susrete sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i premijerima Slovenije Janezom Janšom i Češke Andrejem Babišom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Brankić

pre 2 godine

Kurti je čovek koji na svoju ruku vuče poteze i ugrožava mi r na Balkanu. Neko iz EU mora da ga zaustavi!

Brankić

pre 2 godine

Kurti ne želi dogovor, on samo želi da nam otme deo naše države, a to nećemo dozvoliti!

Brankić

pre 2 godine

Bahatost bez ikakve mere i granice! Može samo da mašta o priznanju.

Brankić

pre 2 godine

Ne zanimaju nas Kurtijeve želje, čestitke i pozdravi! Nek' se malo spusti na zemlju!

Dasa

pre 2 godine

Madjarska se u poslednje vreme pokazala kao iskreni prijatelj Srbije, tako da poseta Vucica i Dodika je u tom duhu. Vucic posetom Madjarskoj koristi priliku da obidje i nase svetinje gde se okuplja nasa srpska zajednica koji nije tako mala u ovoj zemlji.

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija