• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.10.2021

19:41

ZAUZDAJTE IH, INAČE ĆEMO MI! Šiptarski specijalci su povučeni nakon Vučićeve oštre poruke Lajčaku!

MUP

Politika

ZAUZDAJTE IH, INAČE ĆEMO MI! Šiptarski specijalci su povučeni nakon Vučićeve oštre poruke Lajčaku!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas posle podne u Raški Srbima sa KiM da je, nakon događaja u severnoj Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, pozvao izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i poručio mu „zauzdajte ih, a ako niste u stanju zauzdaćemo ih mi“

- Oni su mi rekli „radimo na tome“ i onda su ih naterali da se povuku. Međutim morate da imate u vidu, prema našim obaveštajnim podacima, za ono što su danas izvodili imali su podršku makar jedne države, a to nije jedna zemlja današnje EU - kazao je on.

Vučić je rekao da to ne znači da ih iz EU ne bi podržali i podsetio da je slično izvođeno i pod Hašimom Tačijem, sa istom pričom da idu da se bore na sever protiv krijumčara, kriminalaca.

Kazao je da razume gnev našeg naroda na KiM.

NEMA POVLAČENJA, PREDAJA NIJE OPCIJA! Predsednik Vučić poslao još jednu moćnu poruku Srbima na KiM! Odluka je jasna i čvrsta kao stena, čuvaćemo i odbranićemo naš narod!

Pred odgovaranje na zahteve i pitanja Srba Vučić ih je zamolio da ga ne prikidaju i potom kazao da neće previše o prošlosti.

- Neću ni koliko nas je bilo 1961., kako smo za 20 godina pali sa 27 na 20 odsto i koliko nas je danas na KiM, neću da idem ni kroz loša rešenja koja samo imali 1999., ćutanje na pogrom nad našim narodom 2004., ni 2008.kada je Priština proglasila sopstvenu nezavisnost i bila priznata odmah od 80 država. Neću da podsećam ni da smo sami tražili da se iz UN sve preseli u EU. Ni na sramno savetodavno misljenje Međunarodnog suda pravde, ni to šta ste radili 2012.godine i bili zbog toga proganjanji od sopstvene države. Zavrsiso sam sa tim - rekao je on.

Vučić je kazao da zna šta misli običan narod.

Liderima Srpske liste je poručio da nije tražio od njih da budu uz njega, ili zajedno, zato što im se nešto sviđa.

UKOLIKO VAS DRŽAVA POZOVE DA ŠTITIMO NAŠ NAROD, JA ZNAM DA ĆETE SE VI ODAZVATI! PREDSEDNIK VUČIĆ OBIŠAO ŽANDARMERIJU U KRALJEVU!

- U našem poslu kada se radi o KiM ne postoji nijedna lepa stvar koja može da nam se sviđa - dodao je on.

Ukazao je da srpski narod sigurno zna da se država bori da sačuva luču srpske države, a da ne ugrozi celu Srbiju.

Podsetio je da su gotovo svi ministri, izuzev Aleksandra Vulina i Marka Ðurkića bili za prihvatanje da KiM uđe u UN, da je to bila najteža noć u Briselu i da je on odbiio tu tačku, i samo zbog toga KiM nije u UN.

Takođe je kazao da druga tačka, koju nije prihvatio, jeste da na severu odnos policajaca bude 66 odsto Albanaca, ostatak Srbi, pa zbog toga danas ima 89 ili 90 odsto srpskih policajaca.

- Neko će reći nije ni to dobro rešenje. Nijedno resenje nije dobro. A koje jeste, a da bude realno, održivi, racionalno, a da ne ugrozimo celu Srbiju - upitao je Vučić.

Podsetio je da, kada je postao ministar odbrane, imali smo svega dva MIG-a 21, i jedan MIG 29 koji nije mogao da leti zbog nedostatka delova.

/VIDEO/ "ODLAZIMO NA KOSOVO RAVNO"! ŽANDARMERIJA U KRALJEVU PEVA HIMNU KOSOVSKIH JUNAKA!

- Trebalo je podizati Srbiju, plate. Ono gde je cela Srbija pomagala, a fer je da se kaže, jeste da u našim školama, domovima zdravlja na KiM imamo plate veće nego u Raški,a to daju građani cele Srbije. Znam da to nije dovoljno. Kada govorite ja mislim sve isto što i vi, svako slovo, svaku reč - podvukao je on.

Postavlja se pitanje, kaže, šta je to naša pametna reakcija.

- Ja sam taj koji je kriv, i koji je molio da ne napadate ROSU kada je pravljen špalir.Sva sramota na mene. Ne zato što sam brinuo za njih već što bi neko od nih to jedva dočekao da ubije nekog našeg mladića - objasnio je on.

Kazao je da je brinuo sve vreme dok nije čuo da je povređenom Sofronijeviću izvađen metak i da je sada stabilan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ana

pre 2 godine

Cutanja vise nema, dobili su rok da se povuku u protivnom Srbija reaguje!

sledeća vest

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija