• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.02.2023

16:19

Vučević: Srbija ceni podršku Grčke po pitanju teritorijalnog integriteta

www.mod.gov.rs

Politika

Vučević: Srbija ceni podršku Grčke po pitanju teritorijalnog integriteta

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorkom Republike Grčke Mariom Levanti

 

Ministar Vučević zahvalio je na podršci Grčke teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje, kao i kontinuiranoj podršci evropskom putu Srbije. On je napomenuo da je nepriznavanje takozvanog Kosova od strane Grčke prijateljski stav prema Srbiji, a ujedno i pokazatelj doslednosti zvanične Atine u poštovanju suverenosti drugih država. Ministar odbrane dodao je da je za Srbiju Grčka značajan međunarodni partner i članica EU sa kojom tradicionalno imamo najbliže odnose.

Ministar Vučević istakao je da je bilateralna vojna saradnja sa Grčkom izrazito razvijena i da težište saradnje u oblasti odbrane čini vojno-vojna saradnja, kao i vojnoobrazovna saradnja, koja se ogleda kroz obučavanje i usavršavanje u obrazovnim centrima dve zemlje.


On je rekao da ćemo sa Grčkom, kao značajnim partnerom, nastaviti da negujemo i unapređujemo bliske odnose u svim oblastima od obostranog interesa. Tokom današnjeg susreta, ministar Vučević uputio je poziv za posetu ministra nacionalne odbrane Grčke Srbiji, kako bi otvorili nova poglavlja saradnje i potvrdili zajedničko opredeljenje da, unapređujući bilateralnu vojnu saradnju, doprinosimo daljem jačanju odnosa dve države i dva naroda.

Ambasadorka Levanti izrazila je nadu da će razvoj grčko-srpskih odnosa biti nastavljen na obostranu korist. Ona je istakla da očekuje da će tokom svog boravka u Srbiji doprineti unapređenju saradnje u oblasti odbrane, saobraćaja i energetike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksandar Ivanišević

pre 1 godinu

Grci su nasa braca i nikad nece priznati tzv.Kosovo i hvala im na tome.

POGLEDAJTE KAKAV JE "REFORMATOR" BIO PONOŠ! Vučević do detalja objasnio kako se u Vojsci Srbije radilo onda, a kakvo je stanje danas!
Politika

POGLEDAJTE KAKAV JE "REFORMATOR" BIO PONOŠ! Vučević do detalja objasnio kako se u Vojsci Srbije radilo onda, a kakvo je stanje danas!

U vreme dok je Ponoš bio uticajni reformator sistema odbrane i obavljao razne dužnosti uključujući i funkciju Zamenika Načelnika Generalštaba, kao što smo do sada 100x rekli, uništeno je 522 komada oklopne tehnike i haubica uključujući i 398 tenkova i okopnih transportera i samohodnih protiv tenkovskih topova i to po ceni manjoj od 1500€ za komad, uz plaćanje sečenja od 1200€ za komad, tako da je praktično prihodovano 300€ za komad tenka ili haubice, rekao je potpredsednik SNS Miloš Vučević odgovarajući lideru Pokreta Srce Zdravku Ponošu.

03.02.2023

18:11

sledeća vest

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija