• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs, Kosovo online

16.03.2023

15:14

INSISTIRAĆEMO DA KURTAJU BUDE SUĐENO ZA POKUŠAJ UBISTVA! Advokat Delević: Mi smo se protivili, ali sud nije uvažio naše argumente

printscreen

Politika

INSISTIRAĆEMO DA KURTAJU BUDE SUĐENO ZA POKUŠAJ UBISTVA! Advokat Delević: Mi smo se protivili, ali sud nije uvažio naše argumente

Podeli vest

Advokat Miloš Delević, koji zastupa dvojicu mladića iz Gotovuše koje je Azem Kurtaj, pripadnik KBS-a, ranio na Badnji dan, istakao je da su bili protiv da se Kurtaju zameni mera sudskog pritvora kućnim, ali da sud nije uvažio njihove razloge da je to teško krivično delo i da je javnost bila uznemirena.

Delević za Kosovo onlajn kaže da je danas održano prvo saslušanje protiv okrivljenog Azema Kurtaja i istakao da Kurtaj nije priznao krivicu ni za dva dela koja mu se stavljaju na teret - izazivanje opšte opasnosti i upotreba oružja.

- Njegov branilac je predložio da mu se zameni mera sudskog pritvora u kućni pritvor i sud je to odobrio. Mi smo se protivili, ali sud nije uvažio naše razloge da je to teško krivično delo i da je javnost bila uznemirena - kaže Delević.

Prema njegovim rečima, sada predstoji faza ispitivanja optužnice i izvođenja dokaza.

- Mi ćemo do kraja postupka insistirati da tužilac prekvalifikuje delo u teško delo pokušaj ubistva. Odluka je na sudu, sud nije vezan kvalifikacijom u optužnici i očekujemo da će ga osuditi za teško ubistvo u pokušaju - kazao je Delević.

Na Badnji dan, srpski dečak i mladić su ranjeni u Gotovuši kada su se iz seče badnjaka vraćali svojim kućama, a na njih je iz vozila pucao Azem Kurtaj.

Tom prilikom, jedan je ranjen u šaku, dok je drugi zadobio prostrelnu ranu ramena.

Kurtaj je pobegao sa lica mesta, a kasnije je uhapšen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija