• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.04.2023

17:15

Vesić: Radovi na obilaznici oko Beograda teku po planu, u junu gotov deo do Bubanj potoka

MGSI

Politika

Vesić: Radovi na obilaznici oko Beograda teku po planu, u junu gotov deo do Bubanj potoka

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrasturkture Goran Vesić izjavio je danas da radovi na obilaznici oko Beograda teku po planu i da će, kako što je i obećano, tokom juna biti završen deo obilaznice do Bubanj potoka.

Vesić je, prilikom obilaska radova, naveo je da će obilaznica, kada bude završen sektor C do Pančeva, biti duga 78 kilometara i dodao da se obilaznica gradi već 30 godina, a da je najviše uradjeno u poslednjih deset godina.

Rekao je da, kada radovi budu završeni, automobili i kamioni koji prolaze kroz Beograd više neće morati da koriste "Gazelu" već će moći da idu obilaznicom čime će biti smanjen broj vozila na autoputu kroz Beograd, ali i zagađenje u samom gradu.

Što se tiče dela obilaznice do Bubanj potoka, Vesić kaže da je ostalo da se završi još jedan deo gradjevinskih radova u tunelu koji je konstrukciono završen i da će to biti gotovo u narednih desetak dana nakon čega će, dodaje, uslediti opremanje tunela i završavanje uzlaznih i izlaznih portala, odnosno asfaltiranje.

- Manje više, preko 96 odsto radova je već završeno - istakao je Vesić.

Naveo je da će poslednji deo obilaznice, do Pančeva, biti dug 31 kilometar i da će se graditi veliki drumsko-železnički most kod Vinče koji će imati oko 1.800 metara, dok će tunel Bubanj potok biti dug 1.600 metara.

- Pored toga, ide još jedan tunel, tunel ‘Leštane’ i odavde ćemo mi suštinski spojiti obilaznicu sa Pančevom i omogućiti da se u budućnosti kompletan saobraćaj iz Banata, Rumunije, Zrenjanina i Pančeva preusmerava na obilaznicu i da oni koji nemaju potrebe da udju u Beograd, ne ulaze u Beograd već da idu dalje prema Nišu, Kragujevcu ili gde već žele što će bitno rasteretiti saobraćaj u Beogradu - rekao je Vesić.

Foto: MGSI

Naveo je da sektor C nije samo drumska obilaznica već i železnička obilaznica.

- Izgradnjom ovog sektora ćemo završiti železničku obilaznicu oko Beograda i više kompozicije čija destinacija nije Beograd neće ulaziti u grad već će ovom obilaznicom moći da idu dalje - rekao je Vesić.

Naveo je da je veoma zadovoljan radovima koje izvode kineska kompanija "Pauer Čajna" i azerbejdžanska kompanija "Azvirt".

- Oni su zaista pokazali kako se dobro radi na projektima, rade veoma zahtevan projekat. Sektor C koji će se raditi biće najzahtevniji projekat gde imamo kombinaciju drumskog i železničkog saobraćaja. Izgradjeni su i nadvožnjaci i mostovi, dok se istovremeno odvijao saobraćaj na autoputu Beograd-Niš i na taj način pokazali kako najzahtevniji projekti mogu da se urade sa velikom pažnjom i uspehom - rekao je Vesić.

Čestitao je svima koji rade na ovom projektu i dodao da je suguran da će tokom juna, kao što je i obećano, biti otvoren deo obilaznice do Bubanj potoka.

Projekt menadžer Liu Menglu zahvalio je ministru Vesiću na tome što je obišao radove i istakao da će dati sve od sebe da posao završe na vreme.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
povoljno obrćem kocke po trgov

pre 1 godinu

Koliko li ćemo plaćati vesićeve puteve?

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija