• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

16.09.2023

06:47

Kurti bije, a EU ćuti: Zapad nem na stravičan teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji!

Epa/Privatna arhiva

Politika

Kurti bije, a EU ćuti: Zapad nem na stravičan teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji!

Podeli vest

Takozvana 'policija' lažnog premijera Aljbina Kurtija brutalno je nasred ulice prebila braću Mihajla (19) i Andriju (24) Micića u Gračanici samo zato što su tražili da im saobraćajna kazna za nevezan pojas bude napisana na srpskom jeziku!

Novi stravičan napad na Srbe dogodio se u četvrtak uveče, samo nekoliko sati nakon što je Kurti srušio dijalog u Briselu i izjavio da će Srbi da 'pate i plate'(!) zbog napuštanja takozvanih kosovskih institucija!

Da skandal bude veći, nijedan jedini zvaničnik Evropske unije nije reagovao na nastavak strašnog nasilja Kurtijevog i njegovih terorista u uniformama!?!

Ozbiljne povrede

Prema rečima očevidaca, trojica Kurtijevih 'policajaca' su braću Micić zaustavila u Gračanici jer, navodno, nisu imali pojas. Napisali su im kaznu na albanskom jeziku, a mladići su zatražili da kazna bude napisana na srpskom jeziku kako bi znali šta na njoj piše. Jedan od 'kosovskih policajaca' je potom pitao: 'Znaš li ti gde živiš?', na šta su mu braća Micić odgovorila: 'Da, znamo, u Srbiji.'

Foto: printskrin/yt/kosovoonline

 

 

Odmah posle ovoga Kurtijevi teroristi su nasilno izvukli braću iz automobila i nasred ulice ih pretukli, vukući ih po asfaltu!

Zbog ozbiljnih povreda Mihajlo je završio u bolnici, gde su mu lekari dali da nosi kragnu, dok je Andrija morao da bude hospitalizovan zbog visokog pritiska usled velikog stresa.

Na sve ovo, verovali ili ne, braći Micić je u bolnici uručeno 'rešenje' o određivanju pritvora do 48 sati, a terete se za 'napad na službeno lice i ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti' (!?!), iako se na snimcima koje su očevici objavili na društvenim mrežama više nego jasno vidi da su brutalno pretučeni bez ikakvog razloga!

Sve ovo potvrđuje Aleksandar Vasić, jedan od očevidaca napada, koji kaže da Micići nisu ništa uradili, osim što je jedan od njih pitao zašto je kazna za saobraćajni prekršaj napisana na albanskom jeziku.

- Čim je to rekao, trojica albanskih 'policajaca' su ih izvukli iz kola i oborili na zemlju. Bukvalno su ga bacili na asfalt, dečko je pokušao da se odbrani i vikao 'Nisam ništa kriv.' Stvarno ništa nije rekao, samo je njegov brat rekao zašto ste pisali kaznu na albanskom, ništa drugo - ispričao je Vasić.

Ana Micić, majka mučki pretučenih mladića, vidno potresena je izjavila da neće dozvoliti da joj hapse decu.

- Na osnovu čega ih hapse?! Osim što su mi mlađeg sina pretukli, jutro posle im je u bolnicu stigao nalog za privođenje!?! Oni su i dalje u bolnici, Andrija je na kardiologiji u Lapljem Selu zbog visokog pritiska, uz to je astmatičar, a Mihajlo je zbog povrede ključne kosti na hirurgiji i stavljena mu je kragna - rekla je Ana Micić.

Foto: Ata images

 

 

Pretučeni bez razloga

Jelena Todorović, Mihajlova i Andrijina tetka, apeluje na međunarodnu zajednicu da im pomogne jer, kako kaže, postoje svedoci koji potvrđuju da oni nisu nikome ništa uradili.

- Posetili smo Andriju i Mihajla... Mihajlo je u lošijem stanju, povređeno mu je rame, dobio je udarce u rebra. Andrija ima visok krvi pritisak i astmatičar je. Nadamo se da će međunarodna zajednica da nam pomogne, da će istina da izađe na videlo. Tri svedoka su dala izjave da je Mihajlo pretučen bez ikakvog razloga, njihove izjave se poklapaju. Deca su bila u gradu kasno jer su radila. Ovo je strašno i neće prestati ako neko ne reaguje - upozorava Todorovićeva.

Šubarićeva: Glas Srba niko ne neće da čuje

Predsednica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić rekla je da je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave Gračanica dočekala prebijanjem tri srpska mladića u samo nekoliko dana i istakla da je prilikom privođenja dvojice srpskih mladića, nad jednim od njih upotrebljena prekomerna sila od strane pripadnika 'kosovske policije'.

Foto: Reuters

 

 

- Ovaj incident nas je sve uznemirio i, nažalost, potvrdio bojazan da naša upozorenja i apele nema ko da čuje. Naš narod i dalje trpi sve moguće pritiske i različite oblike nasilja. Narod je vidno uznemiren, ali bićemo dostojni svojih predaka i njihove žrtve za slobodu i čast otadžbine. Prkosno nastavljamo našu borbu za svoja prava i život dostojan čoveka - istakla je Šubarićeva.

Advokat Ljubinko Todorović: Mihajlo je baš mnogo stradao!

Advokat Ljubinko Todorović, koji zastupa Mihajla Micića, kaže da u ovom trenutku ima dosta podataka, ali da je video i Mihajla i Andriju u bolnici.

- Mihajlo je dosta stradao, Andrija nije toliko. Uprkos svemu, njima je izrečena mera policijskog zadržavanja do 48 sati. Nakon što izađu iz bolnice, biće pozvani u policiju. Situacija nije dobra, jer od trenutka kad su počela hapšenja na severu sve se širi i u enklave - naglašava Todorović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija