• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2023

18:50

Oštro reagovanje direktorke RFZO na hajku tajkunskih medija: Pojedince ne interesuje zdravlje građane, već napadanje vlasti!

Informer

Politika

Oštro reagovanje direktorke RFZO na hajku tajkunskih medija: Pojedince ne interesuje zdravlje građane, već napadanje vlasti!

Podeli vest

Direktorka RFZO Sanja Radojević-Škodrić reagovala je na tekstove objavljene u tajkunskim medijima.

Njeno saopštenje prenosimo u celosti.

Veoma sam razočarana potrebom pojedinih medija da sve, pa i one najlepše vesti, pokvare svojim, nadam se nenamerno, nedovoljno dobro odrađenim novinarskim poslom.

Upravo zato, primorana sam da oštro reagujem i demantujem informaciju o otvaranju digitalnog mamografa u Zdravstvenom centru Vranje, u petak, 13.10.2023. godine.

Naime, tog dana, organizovano je svečano otvaranje, takoreći prikaz rada novog, digitalnog mamografa u ZC Vranje na kojem je prethodno izvršen pregled kod 16 pacijentkinja: A.K., R.M., M.V., Z.D., K.S., N.S., M.N., I.G., D.L., Đ.D., M.S., J.I., S.LJ., Z.S., A.J., Đ. LJ. Za sve ove preglede postoji uredna i lako proverljiva medicinska dokumentacija u evidenciji Zdravstvenog centra Vranje.

Kao što je i rečeno, u pitanju je najsavremeniji mamograf, koji daje najbolji kvalitet slike, što je od velikog značaja za čitanje i tačnost rezultata.

Ovaj najsavremeniji mamograf u ZC Vranje će omogućiti ženama najbolji vid dijagnostike što daje ogroman doprinos očuvanju i unapredjenju zdravlja žena iz ovog kraja.

Kada je reč o najavama za nedelju, 16.10.2023. godine - tog dana se održavaju preventivni pregledi za žene starosti 40 i više godina u oko 150 zdravstvenih ustanova u Srbiji, uključujući i ZC Vranje. O tome je, a ne o početku rada mamografa, ova zdravstvena ustanova obavestila pacijentkinje, i verujem da svaki pismen čovek, a kamoli školovan novinar, može to dvoje da razlikuje. 

I na kraju, još jednom izražavam žaljenje što su građanke Srbije, umesto da se raduju što se o njihovom zdravlju sve više brine, primorane da čitaju ovakve, neistinite vesti, a čime pojedini mediji na najbrutalniji način iznose laži što za posledicu ima obmanjivanje javnosti i unošenje nemira među građane.

Time takođe  pokušavaju da ospore i minimalizuju najveća ulaganja u istoriji zdravstva Srbije.

Ipak, najvažnija je činjenica da je Pčinjski okrug ka kojem gravitira više od 250.000 pacijenata sa juga Srbije, dobilo najsavremeniji mamograf koji će drastično doprineti očuvanju i unapređenju  ženskog zdravlja.

Ovakva svečana otvaranja imaju upravo za cilj informisanje građane, a ne hvalisanje i prikupljanje političkih poena, dok je ovo što pojedini mediji rade dokaz koliko ih ne interesuje zdravlje ljudi u Srbiji, već samo napadanje vlasti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija