• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.03.2024

14:11

Automehaničar iz Nemačke opet soli pamet! Juratović: Izbori kad Đilasu odgovara

printskrin

Politika

Automehaničar iz Nemačke opet soli pamet! Juratović: Izbori kad Đilasu odgovara

Podeli vest

Poslanik Bundestaga Josip Juratović, inače Hrvat iz Nemačke i automehaničar sa dve godine srednje škole, opet je preko tajkune TV N1 probao da soli pamet predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić.

Juratović je, naime, poručio je Vučiću i Brnabićevoj da "ne misle da mogu opet na trikove preći" predstavnike Evropske unije, komentarišući, kako navodi N1, strah opozicije da će ponovljeni beogradski izbori biti u aprilu i da neće biti vremena za poboljšanje izbornih uslova.

- Znam za taj strah, on je opravdan. Ne bih to preporučio Vučiću ni Brnabić da opet misle da nas mogu na trikove preći, kao kada su izbori bili pre božićnih i novogodišnjih praznika... Ovog puta će se dobro posmatrati sve. Na kraju krajeva, oni su ti koji su saopštili da su spremni na unapređenje izbornih uslova - rekao je Juratović, potpuno ignorišući činjenicu da su pravo njegov Dragan Đilas i predstavnici takozvane liste "Srbija protiv nasilja" tražili raspisivanje izbora do kraja prošle godine. SVE O TOME ČITAJTE OVDE.

Opozicija je, podsetimo, raspisivanje izbora tražila i pisanim putem.

Foto: informer.rs

 

Juratović je, međutim, u stilu "pamtim samo ono što mi odgovara" nastavio da tvrdi da vlast neće ispuniti preporuke ODHIR-a, uprkos najavama da će biti urađeno odmah i hitno.

- Ne bih im preporučio da počnu sa trikovima, učinićemo sve da izbori budu stvarno fer, koliko je to moguće u Srbiji. Tako da ćemo sve dobro motriti, nećemo se više na trikove navući - rekao je Juratović i dodao da će trebati vremena da se dobro pripreme izbori u Beogradu i "onda da se sa lokalnim zajedno održe, sa istim pravilima igre koja će važiti za Beograd".

Podsećanja radi, posmatračka misija ODHIR-a u svom konačnom izveštaju je saopštila da nikakve "izborne krađe" nije bilo u Srbiji. Dokaz je OVDE.

Ali, to za Juratovića, Đilasa i ostale, prema svemu sudeći, uopšte nije važno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Šizofreno ponašanje! Jerković napao doktora Nestorovića: Poslednji put sam ga video na konferenciji, a posle toga muk! (VIDEO)
Politika

Šizofreno ponašanje! Jerković napao doktora Nestorovića: Poslednji put sam ga video na konferenciji, a posle toga muk! (VIDEO)

Dok se kampanja za predstojeće beogradske izbore nije još zahuktala, pokušavamo da saznamo ko će sve u trku za gradonačelnika, ali i koliko je na to uticaja imao razdor u pokretu MI-glas iz naroda. U emisiji "Info dan" govorio je Aleksandar Jerković, koji se na prošlim izborima kandidovao na listi tog pokreta. U koaliciju je ušao ispred stranke "Nema nazad, iza je Srbija", pokojnog generala Delića.

06.03.2024

12:25

sledeća vest

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija