• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.05.2024

21:17 >> 23:05

Poseta Si Đinpinga Srbiji istorijska! Ana Brnabić i Ivica Dačić u "Hit tvitu"

printskrin pink

Politika

Poseta Si Đinpinga Srbiji istorijska! Ana Brnabić i Ivica Dačić u "Hit tvitu"

Podeli vest

Verica Bradić sa svojim gostima i pratiocima na društvenim mrežama i večeras bira najvažniju objavu nedelje na društvenim mrežama.

Događaje koji su obeležili proteklu nedelju komentarišu gosti Verice Bradić:

Ana Brnabić, predsednica Skupštine Srbije i Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova.

PREDLOG BROJ 1 - Poseta Si Đinpinga Srbiji

 

 

 

 

Prvi predlog u večerašnjem Hit Tvitu je poseta Si Đinpinga Srbiji. Posle osam godina jedan od najvećih lidera sveta, ukazao je čast i poštovanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Predsednik Vučić istakao je koliko je ova poseta važna ali takođe naveo da smo sa strateških odnosa prešli na zajednišvo koje govori o zajedničkoj budućnosti dve zemlje. On je prilikom ove posete istakao da je ovo najviši oblik saradnje.

Foto: TV Pink printscreen

 

 

- To je jedna istorijska poseta za Srbiju, bila bi veća i za mnogo veće zemlje od naše- rekao je Dačić.

- Ja mislim da su pažljivo birali koga će da posete, mi zajedno sa Mađarskom gajimo prijateljske odnose sa Kinom. Naravno da ćemo da biramo da budemo prijatelji sa onima koji nas podržavaju- rekao je Dačić.

Šta znači status koji su izgradile Srbija i Kina:

- Za mene znači mnogo, sada je samo nebo granica, a sada imamo sve jaču privredu i to otvara nama vrata, a Kina je globalna i ekonomska sila i imati zajedničku budućnost sa takvom silom onda možete da zamislite koliko to znači za nas, čak i na nivou običnog građanina- rekla je Ana Brnabić.

Foto: TV Pink printscreen

 

 

- Oni su sila koja priznaje teritorijalni integritet Srbije, pa ko može bilo šta da zameri. Pokazali smo gostoprimstvo, a ne kako drugi kažu da smo sagli glavu pred Si Đinpingom- rekal je Brnabić.

- Najvažniji spoljno trgovinski partner je Kina iza Nemačke za nas. Bivša vlast je bila kamen o vratu građanima. Zahvaljujući predsedniku Vučiću mi smo uspeli sve ovo- rekla je Brnabić.

- Kad pogledate rezultate videćete koliko bi mi izgubili da se vrati bivša vlast. Naša politika je promišljena i dobro vođena- rekla je Brnabić.

- Za mene je od potpisanih stvari, to je ono što je potpisano o tehnologiji, a to je kao zlatni rudnik. To ne znači da se zatvaramo za druge zemlje, već da iz svega toga možemo da izvučemo najbolje za nas i naš narod- rekla je Brnabić.

- Politika koja se vodi od 2012. godine donela je dobro Srbiji- dodala je Brnabić.

- Pitanje za 2. jun je da li želite Srbiju koja sam bira svoj integritet i suveneritet. Dan nakon odlaska Sija, predsednik Vučić je hrabro rekao drugima mi ostajemo na evropskom putu i nama je evropa važna , mi želimo da budemo deo tog puta, ali želimo svoj suverenitet. Mi imamo saradnju sa Amerikancima, mi smo od njih kupili najbolji kompjuter, a to je u interesu našeg naroda- dodala je Brnabić.

PREDLOG BROJ 2 - Preziranje naroda

 

 

 

 

 

U predlogu broj dva, Dragan Bjelogrlić je objašnjavao kako želi da živi u normalnoj Srbiji, a ne u zverinjaku, gde je vređao ljude iz gradskih opština koje pripadaju Beogradu, izgovarajući da oni dolaze u 'grad' subotom u tržni centar

Foto: TV Pink printscreen

 

 

Građani koji su u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi:

- Svi ti ljuti moraju da glasaju na svojoj staroj adresi- rekla je Brnabić.

- Ja se izvinjavam građanima koji neće moći da glasaju, mi smo pokušavali da objasnimo opoziciji sve ali njih baš briga za građane. Ako nešto može da im obezbedi pobedu njih baš briga za glasače- dodala je ona.

- Oni stavljaju besmislene zahteve i nemaju nikakvo poštovanje prema građanima, oni stalno pričaju o fantomskim glasačima. I sad neće moći da kukaju 3. juna. Oni imaju pravi prezir i gađenje prema onima koji ne žive u krugu dvojke, to je Bjelogralić dokazao ovim izjavama- rekla je Brnabić.

Foto: TV Pink printscreen

 

 

- Oni žele da sruše sve, mislim na političku stabilnost, da sruše spremnost da se borimo na svim poljima, zato je besmisleno da govorimo o tome. Oni će se sigurno ujediniti dan kasnije, čak i oni koji se prave da su patriote, a sprovode politiku koja je protiv Srbije- rekao je Dačić.

- Oni sada predlažu ljude na listama koji nemaju prvi pravo da glasaju. Pa onda oni prete, kao Ćuta koji je pretio saobraćajcima, pa nemaju pravo da prete onima koji obavljaju svoje dužnosti- dodao je Dačić.

Savo Manojlović, koji se kandidovao za gradonačelnika je započeo kampanju da on ima viziju. On je Dačića nazvao svedokom saradnikom, a Vučića vidi iza rešetaka.

- Kakva je njegova vizija, da služi stranim interesima? Niko tu ne razmišlja, da imaju trunku odgovornosti oni bi stali u odbranu Srbije. Ovo je jedan od najtežih trenutaka za naš narod. U takvom trenutku priča o nekim vizijama. On zaboravlja da sam ja ministar unutrašnjih poslova ne on- rekao je Dačić.

- Mislim da je dobro da građani ovo vide šta priča Manojlović. Ovo pokazuje da oni nemaju nikakvu politiku i da je jedina politika mržnja, a jedini na koga je mržnja usmerena je Aleksandar Vučić, koji je simbol jake Srbije. I oni nikada neće biti sposobni, obrazovni kao Alesandar Vučić i zato im je on tema- dodala je Ana Brnabić.

- Ovo je jako opasno. Oni su izuzetno jaki i uvek gledaju gde su najjači. Uspeli su u velikoj meri i zahvaljujući našoj nepažnji da podmetnu kukavičje jaje da postoji bojkot. Oni su izbacili samo one najnepopularnije Mariniku i Đilasa, a ovo će biti najteži izbori do sada. Važno je da svi izađu na izbore upravo zbog pritisaka koje trpi Srbija. Oni su dobili savete koga da sklone, i zato molim sve da izađeu na izore da kažu kakvu Srbiju žele. Da li žele onu koja će da ugosti čitav svet ili onu koju će da vode stranci. Ne postoje dve Srbije, gde su građani koji imaju sva prava iz kuga dvojke i oni koji su iz drugih mesta - rekla je Brnabić.

- Mi zbog njih imamo ponovo izbore u Beogradu, a mogli smo da uradimo mnogo toga. Izbori nisu lutrija pa da ne znate kako će se sutra ponašali- rekao je Dačić.

- Mi nemamo politiku mržnje, imamo plan, naša vizija je da budemo pobednička Srbija. I to je razlika između dve politike, njihove mržnje i politike ljubavi prema Srbiji. - rekla je Brnabić.

PREDLOG BROJ 3 - Posledice

Rezolucija genocida u Srebrenici

Ukoliko Podgorica, kao što je najavio premijer Crne Gore Milojko Spajić, podrži Rezoluciju o Srebrenici pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija kojom se Srbima lepi etiketa genocidnog naroda, odnosi dve države biće trajno narušeni. Podizanje ruke za ovaj dokument, čiji su inicijatori Nemačka i Ruanda, još jedno je "zabadanje noža u leđa" crnogorske vlasti Srbiji i pored toga što trećinu stanovnika u zemlji pod Lovćenom čine naši sunarodnici.

Delovi snimka su nastali pre odlaska predsednika Vučića u Njujork.

- Čim smo čuli za nacrt rezolucije, predesdnik je obavestio naš narod. Ali ovo što se sad radi ima ciljeve i sve se pokazalo da je tako. Prvo da će tražiti ratnu odštetu i da će tražiti ukidanje Republike Srpske- rekla je Brnabić.

- Srbija je jedina koja je uvek i stalno poštovala Dejtonski mirovni sporazum- rekla je Brnabić.

- Oni uvijaju to u oblandu da tu nema kolektivne odgovornosti. Meni je tužno da ovde postoje ljudi i mediji koji kažu da nema kolektivne odgovornosti, vi ovde imate sve njih koji kažu jeste bio je genocid- rekla je Brnabić.

Šta raditi sa Crnom Gorom

- To nije u skladu sa onim što sam ja učio o njima da su bili uzor kako se brane nacionalni interesi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)
Live TV

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)

Juče su održani pregovori u Briselu o Kosovu i Metohiji. Svi su se pojavili, ali se nisu svi sreli. Aljbin Kurti je izbegao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Da li Kurti nije hteo ili nije smeo da se sastane sa predsednikom, ostaje dilema. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji.

27.06.2024

16:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17