• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

04.06.2024

08:34

Opozicioni nasilnici postaju sve luđi i luđi! Đilasov student preti Informeru bombom!

Informer/Fotoilustracija

Politika

Opozicioni nasilnici postaju sve luđi i luđi! Đilasov student preti Informeru bombom!

Podeli vest

* Lažni student Ivan Bjelić, aktivista tajkuna Dragana Đilasa koji na društvenim mrežama objavljuje fotografije na kojima pozira u uniformi i sa automatskim puškama, najavio je da će doći sa eksplozivnom napravom u našu redakciju

Ivan Bjelić, lažni student i aktivista tajkuna Dragana Đilasa koji na društvenim mrežama objavljuje fotografije na kojima pozira u uniformi i sa automatskim puškama, preti bombom redakciji Informera!

Foto: Zoran Sinko/instagram

 

Bjelić je pokušao da odbrani nasilnika Radomira Lazovića, koji je tokom izbornog dana upao u SC Banjica i aktivistima SNS pretio suzavcem, da bi potom predvodio huligane u napadu na Miću Sovtića i njegovu piceriju na Dorćolu!?! U tom bednom pokušaju najavio je da će doći sa eksplozivnom napravom u našu redakciju!

'Samo izazivate da vam se na vratima pojavi neko sa pravom eksplozivnom napravom', doslovce je napisao Bjelić na društvenim mrežama, uz nekoliko objava sa našeg portala o stravičnom Lazovićevom teroru u nedelju.

Patološki nasilnici

I dok se niko iz hejterske opozicije nije ogradio od ovih Bjelićevih pretnji, Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu kaže da ga ovakva objava uopšte ne čudi.

- Imamo porast ekstremnih poziva na nasilje prema vašoj novinskoj kući od strane radikalizovanih opozicionih aktivista. Mislim da kada govore u trećem licu, zapravo nastoje da nasilje predstave kao vrlo izgledno. Pokret 'Kreni - promeni' Sava Manojlovića vodio je kampanju protiv najveće investicije u Srbiji, nastojao da zabrani projekat 'Jadar', te me uopšte ne čudi što zabranjuju ulaz vašoj redakciji u izborni štab. Oni se najbolje snalaze u ambijentu u kome šire svoju demagogiju i gde niko ne može da im postavi pitanje - ističe Obradović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Zoran Spasić, predsednik Centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku, apeluje na nadležne institucije da hitno reaguju.

Moj ugao

MITAR KOVAČ
GENERAL-MAJOR U PENZIJI

Treba da reaguju pravna država, tužilaštvo, sud i policija. Niko nema pravo da preti nasiljem, niti da ga sprovodi pod plaštom političke borbe.

- Najoštrije osuđujem brutalne pretnje Informeru i vašim novinarima. Očekujem da nadležni organi hitno reaguju! Pre svega, ovde je reč o patološkim nasilnicima i batinašima koji su sprovodili najstrašnije nasilje i teror nad poštenim ljudima. Oni bi da zabrane novinarima da rade svoj posao, oni bi da pokušaju da linčuju svakog ko im se ne sviđa. Jasno smo videli da njih izbori ne zanimaju. Oni zapravo rade jedino što umeju, iživljavaju se najstrašnije nad ljudima, nad ženama, devojkama, novinarima... - upozorava Spasić.

Foto: Zoran Sinko

 

Stranci ih plaćaju

Ljuban Karan, penzionisani potpukovnik KOS, ocenjuje da nasilje postaje primarni način borbe opozicije za vlast.

- Nasilje agresivnog dela opozicije nije iznenađenje. Nikada nisu imali poverenje građana. Organizovali su nasilničke grupe koje predvode, biraju mete koje im ne mogu ili neće uzvratiti nasiljem. Očigledno imaju jaku podršku stranog faktora, a najvažnija je finansijska. Stranci su izgubili svaku nadu da mogu ucenama, pretnjama i lažnim obećanjima promeniti politiku aktuelne vlasti na čelu sa predsednikom Vučićem, pa im ostaje nasilje, pokušaj prevrata i nasilnog preuzimanja vlasti. Zato šalju novac i traže nasilje, a, nažalost, našli su političko-tajkunske snage u Srbiji na koje se mogu osloniti. Uvežbali su načine kako se silom i podrškom spolja agresivna manjina dovodi na vlast. Važno je da ih državni organi na vreme spreče i obuzdaju - zaključuje Karan.

Novinarke Informera na udaru opozicije

Dopisnica Informera Emilija Marić u nedelju je napadnuta ispred Novosadskog sajma dok je izveštavala o izborima. Pristalice opozicije predvođene Borislavom Novakovićem, poznatijim kao Bora Solunac, opkolile su je, pretile joj, prostački je vređale, psovale i pljuvale.

- Bio je haos. Ne možemo da radimo svoj posao, ovo je strašno. Ovoliku agresivnost od strane opozicije do sada nisam videla. Bora Novaković je nasrnuo i na policiju, trojica su ga držala i spuštala na zemlju, od besa i agresije nije mogao da se smiri - ispričala je Marićeva.

Foto: printscreen

 

U istom danu, pokret 'Kreni - promeni' Sava Manojlovića zabranio je ulazak našoj novinarki Dejani Kljajić, nazivajući našu ekipu 'banditima'. Aleksandar Jovanović Ćuta verbalno je napao Dejanu Kljajić.

Foto: printscreen

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija