• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2024

10:08

Nebo nad Srbijom još sigurnije i bezbednije: Premijer Vučević o sistemu protivvazdušne odbrane HQ-17!

Screenshot YouTube/Screenshot RTS1/Ilustracija

Politika

Nebo nad Srbijom još sigurnije i bezbednije: Premijer Vučević o sistemu protivvazdušne odbrane HQ-17!

Podeli vest

Premijer Srbije Miloš Vučević naglasio je za Jutarnji dnevnik, na RTS1, da je Vojska Srbije na Vidovdan prikazala novo naoružanje, uvezeno iz Kine, koje upotpunjava sve veći sistem odbrane srpske vojske.

- Moramo da napravimo balans između slobodarskog duha i mira i stabilnosti. Juče smo imali prikaz naoružanja vojne opreme Vojske Srbije. Prvi put smo prikazali deo novih protivvazduhoplovnih sistema, protivvazduhoplovne odbrane, a to je sistem HQ-17, koji smo platili i uvezli iz NR Kine. To znači da je nebo nad zemljom još sigurnije i bezbednije. To je isto napredak Srbije, ne da bismo ratovali, nego da bi odvraćali sve one koji nisu dobronamerni prema našoj državi. Kada snažimo vojsku, mi smo sigurni da čuvamo mir - naglasio je Vučević.

Foto: Printskrin/Euronews

 

Sistem HQ-17 je montiran na transporteru točkašu sa pogonom na svih šest točkova, a prema želji kupca, umesto točkova može imati gusenice, kao tenk.

Poseduje šest raketa, u dva odvojena lansirna kontejnera sa po četiri rakete. Posadu čine tri člana, a sistem je visoko automatizovan i digitalizovan.

Domet raketa HQ-17 je od 10 metara do 10 kilometara u visinu, kao i 1,5 kilometar do 15 kilometara u daljinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija